Moules frites

Moules frites, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Muslinger - Diverse muslinger

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Moules frites, billede 4 Moules frites, billede 1 Moules frites, billede 2 Moules frites, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 kg.muslinger
125 g.smør
3 spsk.hakket persille
3 spsk.hakket skalotteløg
1 laurbærblad
 salt
 peber
2 dl.tør hvidvin
 
Opskrift:
Muslingerne renses og skylles grundigt. Alle muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag kasseres.

Smør, urter og krydderier sættes over i en gryde, hvidvinen tilsættes. Når dette er i kog hældes muslingerne i. Læg låg på og lad dem koge ved kraftig varme i 5-6 min. til muslingerne har åbnet sig.

Alle muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres.

Fonden kan sigtes, og jævnes med en smørbolle inden den serveres.

Serveres med pommes frites og et godt glas øl eller med en god, tør hvidvin og hjemmebagte baguetter.

Tips:

Moules er muslinger, frites er pommes frites, navnet er fransk men retten belgisk, og regnes for Belgiens nationalret.





karakterer:
Opskriften er vist 30604 gange,
og udskrevet 564 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu