Oksekød i sur-sød sovs

Oksekød i sur-sød sovs , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksekød i sur-sød sovs
 
, billede 4 Oksekød i sur-sød sovs
 
, billede 1 Oksekød i sur-sød sovs
 
, billede 2 Oksekød i sur-sød sovs
 
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksebov
4 suppeben (okse)
1 literhønsebouillon
4 gulerødder
1 lilleselleri
3 porre
4 spsk.eddike
4 spsk.sukker
2.5 dl.piskefløde
2 dl.mælk
 smør
 hvedemel
 salt
 kartofler
 kød og melboller
 
Opskrift:
Kog oksebov og kogeben med låg i 4 - 4,5 liter vand (helst dagen før). Koges i 3 1/2 time med 3 tsk salt. Okseboven tages op og gemmes. Kogebenene smides ud !

Når suppen er kølet lidt af, skummes fedtet fra, eller bedre hvis suppen kan stå koldt natten over, så kan man fjerne det stivnede fedt fra overfladen (læg det evt. ud til fuglene).

Grøntsager og hønsebouillon komme i suppen, og koges ca. 1 time.

75 g smør smeltes i en gryde og 3 spsk mel kommes i under kraftig omrøring. (pas på det ikke brænder på) Ca. 1/2 liter suppe tilsættes (lidt af gangen) under omrøring ! Mælk og fløde tilsættes, og hvis man ønsker en tyndere sovs, tilsættes lidt mere suppe. Eddike og sukker røres sammen og tilsættes.


Okseboven skæres i mundrette stykker, og tilsættes sovsen. Grøntsager sies fra suppen, og kød og melboller tilsættes.

Suppen serveres først, og oksekød i sur-sød sovs serveres efterfølgende med kartofler.

Oksekødssuppen kan evt. serveres på ægte Jydsk maner. Dvs. med kogt kold ris (løse) iblandet rosiner som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 219113 gange,
og udskrevet 2750 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-21 12:16:52
Holder mig også til grødis

  -   2021-02-28 17:22:00
Can I use beef short ribs?

  -   2020-11-24 04:28:13
Når man skal have sønderjyske ris med rosiner til suppen, bruges ikke løse ris. Vi sønderjyder bruger grødris kogt i vand og tilsættes rosoner. (de løse ris falder fra hinanden).

  -   2020-10-04 14:44:59
Supper god opskrift ligesom min mormor lavede det Mvh Bent

  -   2018-05-21 12:20:51
Um bare så dansk