Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksekød i sursød sovs (gammeldags)

Oksekød i sursød sovs (gammeldags) , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksekød i sursød sovs (gammeldags)
 
, billede 4 Oksekød i sursød sovs (gammeldags)
 
, billede 1 Oksekød i sursød sovs (gammeldags)
 
, billede 2 Oksekød i sursød sovs (gammeldags)
 
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1-1,2 kg.oksebov
3-4 suppeben (okse)
1 literhønsebouillon
4 gulerødder
1 lilleselleri
3 porre
4 spsk.eddike
4 spsk.sukker
2,5 dl.fløde
2 dl.mælk
 margerine
 hvedemel
 salt
 kartofler
 kød og melboller
 
Opskrift:
Kog oksebov og kogeben med låg i 4 - 4,5 liter vand (helst dagen før). Koges i 3 1/2 time med 3 tsk salt. Okseboven tages op og gemmes. Kogebenene smides ud !

Når suppen er kølet lidt af, skummes fedtet fra, eller bedre hvis suppen kan stå koldt natten over, så kan man fjerne det stivnede fedt fra overfladen (læg det evt. ud til fuglene).

Grøntsager og hønsebouillon komme i suppen, og koges ca. 1 time.

75 g magarine smeltes i en gryde og 3 spsk mel kommes i under kraftig omrøring. (pas på det ikke brænder på) Ca. 1/2 liter suppe tilsættes (lidt af gangen) under omrøring ! Mælk og fløde tilsættes, og hvis man ønsker en tyndere sovs, tilsættes lidt mere suppe. Eddike og sukker røres sammen og tilsættes.


Okseboven skæres i mundrette stykker, og tilsættes sovsen. Grøntsager sies fra suppen, og kød og melboller tilsættes.

Suppen serveres først, og oksekød i sursødsovs serveres efterfølgende med kartofler.

Oksekødssuppen kan evt. serveres på ægte Jydsk maner. Dvs. med kogt kold ris (løse) iblandet rosiner som tilbehør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (26 stemmer)

Opskriften er vist 126619 gange,
og udskrevet 2140 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kisser fra Fraugde  -  2018-05-21 12:20:51
Um bare så dansk