Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grydestegt kanin med dijon-sauce

Grydestegt kanin med dijon-sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.kanin
150 g.dijonsennep
150 g.letsaltet flæsk
200 g.skalotteløg
3 fedhvidløg
100 g.smør
1 bundtpersille
1 laurbærblad
1 kvistfrisk timian
2.5 dl.tør hvidvin
1 dl.piskefløde
150 g.champignoner
0.5 citron, saften
 salt
 peber
 


Opskrift:

Hvis kaninen er frossen, bør man tage den ud af fryseren dagen før, og lade den tø helt igennem i køleskabet.

Skær hovedet af kaninen og kassér det. Skær lårene og forbenene af og del ryggen i fire stykker. Krydr kaninstykkerne med salt og peber, og smør dem godt ind i sennep.

Skær flæsket i terninger. Pil skalotteløg og hvidløg. Brun flæskestykkerne i en stegegryde og tag dem op.
Smelt 75 g smør i fedtet og brud de hele skalotteløg og hvidløgsfed heri. Tag dem op og brun kaninstykkerne, men kun kort, ellers bliver senneppen bitter.

Skrab gryden godt med en træske, så den kraft, der har sat sig fast i bunden, løsnes. Tilsæt hvidvin og krydderurter og lad retten stå over svag varme under låg, til kaninen er mør, ca. 50 minutter. Tilsæt løgene og lad dem koge med de sidste 10 minutter.

Rens champignonerne og del dem et par gange. Svits dem i resten af smørret på en pande og stil dem til side.

Tag kaninkødet op, når det er mørt, og hold det varmt. Si stegeskyen over i en anden gryde. Skrab stegegryden, kog den evt. af med lidt vand eller vin. Si også dette over i den anden gryde. Tilsæt piskefløden, kog saucen lidt ind og pisk citronsaften i. Tilsæt champignonerne, hæld saucen over kaninstykkerne og server straks med friskkogte aspargeskartofler, pasta eller ris. Giv også en skål blandet grøn salat til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 24961 gange,
og udskrevet 812 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dikael D.  -  2014-12-30 18:27:56
Alt for spicy, jeg prøvede en anden


Sigurd  -  2010-07-12 13:41:49
Jeg spiste af alternativretten


maneater  -  2009-08-11 22:07:32
vores store sammenhold i familien, gjorde at vi alle spiste af kaninretten ved fødselsdagsmiddagen......


Ninus  -  2007-09-20 12:12:21
det var min bror


Palle Skovbund  -  2007-08-27 13:48:17
Godt jeg meldte pas, den var for krydret


Joan Wilder  -  2007-08-20 13:49:07
Fantastisk, alle roste vores middag


Mette Dragsdal  -  2007-04-09 15:06:03
En rigtig velsmagende ret, som fik selv ikke kaninspisende gæster til at tage flere gange af retten fremfor alternativretten ved vores store fødselsdagsmiddag.


ida pagh davidsen  -  0000-00-00 00:00:00
den er god, men altfor kompliceret i de mange operationer