friske blæksprutter (evt. dybfrosne) 1 kg. friske blæksprutter (evt. dybfrosne)
salt salt
marinade: marinade:
1½
dl.
(oliven)olie1½ dl. (oliven)olie
2
spsk.
vineddike2 spsk. vineddike
2-3
fed
hvidløg2-3 fed hvidløg
2
spsk.
tomatpuré2 spsk. tomatpuré
saft af 1 citron saft af 1 citron
salt salt
peber peber
Opskrift:
Gør de friske blæksprutter i stand. Frosne sprutter skal bare tø igennem. Kog dem i letsaltet vand 20-40 min afhængig af størrelsen. Skær de afdryppede blækspruttekroppe i ½ cm tykke ringe og armene i stykker.
Marinaden:
Pisk olie og eddike sammen med presset hvidløg og tomatpuré, tilsæt citronsaft og krydderier. Hæld marinaden over de kolde blækspruttestykker og stil salaten i køleskabet mindst 4 timer inden servering, gerne til næste dag.
Tips:
Drys evt. med hakket persille inden serveringen og byd godt brød og citronbåde til
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(4 stemmer)
Opskriften er vist 20511 gange, og udskrevet 507 gange.
Kommentarer
- 2013-09-16 18:35:13 Hvis man skære blæksprutterne i små skiver og tilsætter et mellemstort løg er det bare guf og der kan man så servere en salat til
Karina - 2007-11-15 22:44:23 en rigtig lækker marinade, som jeg bruger til rejer i stedet for blæksprutter. Har lavet den til mange af mine gæster, altid med stor succes. Den er nem at lave.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider