Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blæksprutter i tomatmarinade

Blæksprutter i tomatmarinade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Bløddyr - Blæksprutte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.friske blæksprutter (evt. dybfrosne)
 salt
 
 marinade:
 dl.(oliven)olie
2 spsk.vineddike
2-3 fedhvidløg
2 spsk.tomatpuré
 saft af 1 citron
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Gør de friske blæksprutter i stand. Frosne sprutter skal bare tø igennem. Kog dem i letsaltet vand 20-40 min afhængig af størrelsen. Skær de afdryppede blækspruttekroppe i ½ cm tykke ringe og armene i stykker.

Marinaden:
Pisk olie og eddike sammen med presset hvidløg og tomatpuré, tilsæt citronsaft og krydderier. Hæld marinaden over de kolde blækspruttestykker og stil salaten i køleskabet mindst 4 timer inden servering, gerne til næste dag.

Tips:

Drys evt. med hakket persille inden serveringen og byd godt brød og citronbåde til


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 20176 gange,
og udskrevet 501 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-09-16 18:35:13
Hvis man skære blæksprutterne i små skiver og tilsætter et mellemstort løg er det bare guf og der kan man så servere en salat til

Karina  -  2007-11-15 22:44:23
en rigtig lækker marinade, som jeg bruger til rejer i stedet for blæksprutter. Har lavet den til mange af mine gæster, altid med stor succes. Den er nem at lave.