Ørred-paté

Ørred-paté, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.reel filet af ørred eller laks
3 æggehvider
 spsk.maizenamel
0.5 tsk.revet løg
 Muskatnød, friskrevet
 Salt
 peber
 
 Sauce:
2 dl.cremefraiche 38%
2 dl.sød eddike (evt eddike fra hjemmesyltede agurker)
1 stort bundt dild
0.5 tsk.salt
 
 Tilbehør:
 Hjemmebagte grovboller
 Smør
 
Opskrift:
150-200 gr. reelt ørred- eller laksekød skæres i fine strimler, og lægges til side til at lægge lagvis i pateén. 600 gr. fiskekød køres igennem en kødhakkemaskine.

Farsen røres:
Det hakkede fiskekød tilsættes maizenamel. De to hele æg røres i. Tilsæt løg, salt og peber. når farsen er rørt sammen vendes de stiftpiskede æggehvider i, med let hånd. en bageform smøres med olie eller lign. I bunden lægges ca. 1/3 af farsen, det halve af fiskestrimlerne fordeles ovenpå. Igen 1/3 fars og resten af fiskestrimlerne lægges ovenpå. Herefter fordeles resten af farsen i formen. Formen dækkes til med aluminiumsfolie og bager i vandbad i ovnen ca. 60 minutter ved 200 C. Pateén kan spises varm, lunken eller hel kold.

Sauce:
Den kolde creme fraiche smages til med salt. Dilden klippes i meget små stykker og blandes sammen med agurkeeddiken. der kan pyntes med yderligere dild ovenpå før serveringen. Til retten serveres hjemmebagte grovbrød eller grovboller samt kold smør.





karakterer:
Opskriften er vist 17565 gange,
og udskrevet 349 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu