Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ørred-paté

Ørred-paté, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
800 g.reel filet af ørred eller laks.
3 æggehvider.
 spsk.maizenamel.
½ tsk.revet løg.
 Revet muskatnød.
 Salt
 peber.
 
 Sauce:
2 dl.creme fraiche 38%.
2 dl.sød eddike (evt eddike fra hjemmesyltede agurker).
1 stort bundt dild.
½ tsk.salt.
 
 Tilbehør:
 Hjemmebagte grovboller.
 Smør.
 
Opskrift:
150-200 gr. reelt ørred- eller laksekød skæres i fine strimler, og lægges til side til at lægge lagvis i pateén. 600 gr. fiskekød køres igennem en kødhakkemaskine.

Farsen røres:
Det hakkede fiskekød tilsættes maizenamel. De to hele æg røres i. Tilsæt løg, salt og peber. når farsen er rørt sammen vendes de stiftpiskede æggehvider i, med let hånd. en bageform smøres med olie eller lign. I bunden lægges ca. 1/3 af farsen, det halve af fiskestrimlerne fordeles ovenpå. Igen 1/3 fars og resten af fiskestrimlerne lægges ovenpå. Herefter fordeles resten af farsen i formen. Formen dækkes til med aluminiumsfolie og bager i vandbad i ovnen ca. 60 minutter ved 200 C. Pateén kan spises varm, lunken eller hel kold.

Sauce:
Den kolde creme fraiche smages til med salt. Dilden klippes i meget små stykker og blandes sammen med agurkeeddiken. der kan pyntes med yderligere dild ovenpå før serveringen. Til retten serveres hjemmebagte grovbrød eller grovboller samt kold smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14060 gange,
og udskrevet 295 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu