Grillstegt havørred

Grillstegt havørred, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - HavØrred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stk.havørred 8 1- 10 kg.)
 Spiseolie til pensling
 Paprika
 Salt
 peber
 
 Tilbehør:
 kg.kartofler
1 bundtpersille
1 bundtdild
 tomater
 brøndkarse
 
 sauce:
2 dl.cremefraiche 38%
2 dl.yoghurt naturel
1 spsk.ravigotte sauce
0.25 spsk.revet løg
3 spsk.hakket dild
3 spsk.persille
 Salt
 peber
 evt. lidt mælk
 
Opskrift:
Ørreden renses og skælskrabes omhyggeligt, inden den skæres i skiver. Skiver på 3-4 centimeters tykkelse er passende. Ørredskiverne pensles med spiseolie på begge side og sort peber kværnes over inden skiverne lægges i et ildfast fad. Fiske skal nu grillsteges 3-4 minutter på hver side (efter tykkelse) og når skiverne er møre, kommes der salt på. Fisken bør serveres straks da retten ellers bliver tør. Fadet pyntes med tomater, evt. salatblade og brøndkarse.

Kartofler:
Almindelige kogte kartofler. Hakket persille drysses over.

Kold "grøn" sauce:
Creme fraiche og yoghurt røres med citronsaften. Ravigotte sauce og revet løg tilsættes. Smag saucen til med salt og peber. Inden servering tilsættes dild og persille. Smag saucen til igen, er den blevet for tyk, tilsættes lidt mælk.





karakterer:
Opskriften er vist 18259 gange,
og udskrevet 476 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu