Fyldt grilleret ørred a'la EUC Syd

Fyldt grilleret ørred a'la EUC Syd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - HavØrred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
750 g.havørred
200 g.svampe
 Skalotteløg
 
500 g.kartofler
1 stortløg
2 spsk.hakket persille
300 g.kastanjer
1 dl.piskefløde
3 dl.piskefløde til saucen
4 stk.Ingrid Marie æbler
 Frisk timian
½ l.fiskefond
1 citron
 
Opskrift:
Ørreden vakses og skæres i passende stykker. I ørreden skæres der små lommer, og de fyldes med svampe og skalotteløg, som først er skåret i små tern og stegt i smør. Ørreden grilles nu i smør.

Timianæbler:
Æblerne skrælles og skæres i både. Der bliver ca. 8 både af hvert æble. Smør smeltes på panden til det er gyldent. Frisk timian og æblerne brunes og mørnes hurtigt på panden.

Kastanjepuré:
Der skæres et kors gennem skallen på kastanjerne som sættes i en 200 varm ovn til skallen løsner sig. Pil dem og kog dem møre. De blendes eller sis. Tilsæt lidt piskefløde og smag til med salt og eventuelt lidt sukker.

Kartoffelpandekager:
Kartoflerne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Løget pilles og skæres i små tern. Kartofler, løg, persille, salt og peber blandes. Farsen formes som små pandekager - det gøres lettest i hånden - ca. 8 cm i diameter og 1 cm tykke. Steges på panden til de er gyldent brune. Lægges på fedtsugende papir.

Ingrid Marie sauce:
Fiskefonden og æbler koges op indtil æblerne er møre. Det blendes, og fløde samt citronsaft tilsættes. Smag til med salt, peber og timian.


karakterer:
Opskriften er vist 17127 gange,
og udskrevet 297 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

john  -  2008-07-11 11:16:51
Ørred opskrift der ikke smager af fisk ;-) Kartoflerne er umulige at lave, med mindre man lige har en hakkebøf presser, og sådan en havde jeg tilfældigvis. Jeg brugte Karl Johan svampe, og Golden Delicious æbler, det virkede fint. Ørreden blev skåret i store stykker, og fyldet blev bare puttet ind midt i fisken. Fiskestykkerne fik en smørklat ovenpå + salt og peber. 40 minutter i ovnen ved 200 grader.