Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Hele regnbueørreder med rosmarin og hvidløg og kartoffelskiver

Hele regnbueørreder med rosmarin og hvidløg og kartoffelskiver, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk

RegnbueørredUkendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 små regnbueørred á ca. 250 – 300 g. pr stk.
4 kvistefrisk rosmarin
2 – 4 fedhvidløg
1 spsk.olivenolie
 Olie til pensling af grillristen
 
 kartoffelskiver:
4 - 6 storenye kartofler
2 spsk.olivenolie
1 spsk.kartoffelkrydderi
 salt
 peber
 
 Dildcreme:
2 dl.creme fraiche 18%
1-2 fedpresset hvidløg
1 bundtdild
 citronsaft
 salt
 peber
 
 
 
 
 
 Marinade:
6 spsk.olivenolie
 revet skal af ½ citron el. af en hel lime
3 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
 


Opskrift:

Forberedelse:
Gnid bladene af rosmarinkvistene og bland dem med knust hvidløg og 1 spsk olivenolie. Fyld de rengjorte fisk med blandingen og læg dem i et fad.

Marinade:
Hæld marinaden over og lad fiskene trække i marinade på køl i ca. 3 timer.

Grillede kartoffelskiver:
Kartoflerne skæres i 1 cm tykke skiver på langs og pensles med olivenolie og kryderier.

Dildcreme:
Vend den hakkede dild i creme fraichen og smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.

Ved grillen:
Begynd med kartoffelskiverne de skal nemlig have et forspring på ca. 15 min. Brun dem over den direkte side og vend dem under stegningen, så de ikke branker. Når de har den farve du ønsker, flyttes de til den indirekte side af grillen, hvor de griller færdige, mens du griller forellerne over den direkte side.

Grillristen smøres grundigt med olie – brug evt. et stykke olievædet køkkenrulle. Læg fiskene på den smurte rist over direkte varme og lade dem grille 5-6 min pr. side.

Tips:

Hvis du skal gøre dig forhåbning om at beholde skindet på fisken, er det vigtigt at du smører risten grundigt med olie - og at du samtidig beholder så meget af marinaden på fisken som muligt. Vær forsigtig når du vender fisken, stik paletten helt ind under fisken fra rygsiden og lirk den forsigtigt fri af grillristens greb. Er ulykken ude og skindet bliver på risten, så smager fisken jo stadig lige pragtfuldt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 36028 gange,
og udskrevet 1229 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

patrick  -  2010-08-16 09:34:37
det er nok allround eller aromat.


  -  2008-05-11 12:27:20
Kirsten Hvad er kartoffelkrydderi??


tonny autzen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg ka bare give jonas ret...det er en herre ret (bøvs) og velbekomme


Marga og Jonas (11 år)  -  0000-00-00 00:00:00
Jonas: Det smager da bare super godt. Mmmmm