Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Scrambled eggs - Røræg

Scrambled eggs - Røræg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Scrambled eggs - Røræg, billede 4 Scrambled eggs - Røræg, billede 1 Scrambled eggs - Røræg, billede 2 Scrambled eggs - Røræg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Put det hele i en gryde og pisk det hele sammen, undtaget osten, den skal først i når æggemassen er god varm. Rør og pisk hele tiden ellers brænder det på, steges til det er let gyldent.

Kan varieres med bacon til.


Beskrivelse:
Klassisk haute cuisine forberedelse opfordrer til servering røræg i en dyb sølv skål. De kan også præsenteres i små croustader lavet af udhulede brioche eller tartlets. [12] Når spist til morgenmad, røræg ofte ledsages af toast, bacon, røget laks, hash browns, cob, pandekager, skinke eller pølser. Populære krydderier serveret med røræg omfatter ketchup, hot sauce og Worcestershire sauce.

Hvad kan vi fortælle om "krypterede" æg? Vi ved, at gamle romere krypterede æg (dvs. brød æggerne og blandede dem med albumen), blandede dem med grøntsager og krydderier og bragte dem. Disse var de første omeletter. Opskrifter og metoder varierer alt efter tid, sted og koges smag. Der er ingen "officiel" opskrift; men en overflod af kulinariske valg. Æg kan blandes sammen før madlavning, ekstra ingredienser (fløde, vand, smør, ost, tærte grøntsager) kan indføres til enhver tid. Nogle kokke krymper i slutningen, når æggene er næsten kogte; andre foretrækker konstant agitation. Skal slutproduktet være gul eller hvid og gul? Én ting er sikkert: på Vesteuropæiske og Americn borde var røræg med til at være ledsaget af hot buttered toast!

Røræg er perfekte til morgenmad, frokost (Western Sandwich), hovedretter (Egg Foo Young) og midnat snack (24 timers middag billetpris).

Denne 14. århundrede italienske tekst refererer til "røræg" "Der er så meget kendt om stegte, stegte og røræg, at det ikke er nødvendigt at tale om dem" (fra det fjortende århundrede Libro della cucina). " --- Italiensk køkken:
En kulturhistorie, Alberto Capatti & Massimo Montanari [Columbia University Press: New York] 2003 (s. 77) [BEMÆRK: Denne bog fra det 14. århundrede er Zambrini, Il libro della cucina del sec. XIV, s. 73. Vi har ikke en kopi af denne bog.]

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (389 stemmer)

Opskriften er vist 1459720 gange,
og udskrevet 10072 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 2890 (688 kcal)
KJ pr. Pers. 722 (172 kcal)
Vægt ialt 570 gram
Vægt pr. Pers. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 507 KJ (120 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Søren  -  2019-03-16 08:45:13
Pisk æg og salt først, så binder æggemassen bedre fedtet fra mælken fløden, mener at man som minimum skal bruge sødmælk, ellers skal der kemikalier til for at der ikke bliver udskilt en masse vand

Marius bekker  -  2018-02-12 08:19:41
Det er helt vildt godt

Mikkel  -  2017-09-04 14:49:57
Det er helt vildt godt

Emil Nørgaard Steffensen   -  2016-08-27 12:15:10
Lækkert men prøv med 1 hel dl mælk det andet bliver lidt tørt

  -  2016-07-06 11:10:25
brugte mini mælk i stedet for sødmælk og det smagte også godt

JHRohde  -  2015-01-18 17:10:02
den opskrift jeg har er noget lidt andet og det er også den jeg bedst kan lide men hver sin smag. Opskriften på den scramble eggs jeg har er: 6 æg 1,5 dl. fløde/minimælk salt peber og så kan man evt. putte skinke i. mhh lækkert.

Stine  -  2014-10-13 12:59:53
Det tog kun 10 minutter at forberede med bacon og pølser :) Så god!

Søren Høimark  -  2013-12-17 08:57:07
Super nemt..tog mig nøjagtig 10 sekunder at lave..og jeg har ikke engang induktion i mit køkken :)

ruth  -  2013-08-29 23:57:28
Hvordan laver man det til 60 personer

john jensen  -  2013-06-30 10:03:15
Mange fine opskrifter, men er der en der har opskriften på eggs, som man får det i USA! det er let, blød, svampet og smager fantastisk. På forhånd tak. John.

ELSKER DET! :D  -  2011-08-04 10:38:39
Mange tak for opskriften. Jeg ville overraske min søs da vi nu er alene hjemme. Er lige blevet færdig, og hun elsker det. Bacon er god til. Men øko. skummemælk er rigtig god, hvis man ikke lige har sødmælk.

Manden  -  2010-11-10 13:50:52
Bedst med paprika.

P.G.J  -  2010-07-04 14:57:59
Den smagte rigtig godt, tak for den gode opskrift :D:D

Allan  -  2010-03-27 15:49:11
Generelt gælder det for æggeretterat man skal være varsom med saltet. Forstået således at saltet har det med at bundfælde sig i æggemassen og derved bliver det ekstremt koncenteret på et sted, medmindre man pisker det ret kraftigt igennem lige inden det hældes på panden eller hvor man nu hæder det hen. Jeg plejer at kværne groft salt til lejligheden da det er lettere at fordele jævnt. Ellers kan disse scrambled eggs suppleres med et utal af ingredienser - det er bare at præve sig frem. Bon appetit :-)

M.J.Frandsen  -  2009-11-28 19:58:35
Super super enkelt og super godt med masser af peber og moderat salt samt 150 gram bacon og 75 gram irsk ceddar. Mmm . det smager

frederik  -  2009-08-30 09:52:51
oregano på min morgenmad?... pøj - narh det eneste tidspunkt jeg bruger oregano er når jeg laver pizza

Tom  -  2009-05-13 11:43:18
Ja dejligt kan man kun sige at det smagte! :D

sara  -  2008-10-16 10:49:03
hvis man først laver æggene, og derefter svitser nogle peberfrugter og gerne andre grøntsager på panden, og blander det hele sammen med carry og timian, så kan man lave en lækker morgenmad, uden alt for meget fedt.

  -  2008-08-08 10:06:18
Det er super let at lave, jeg elsker jer!

Mette  -  2008-08-04 15:29:42
man kan også komme lidt timian i... det er rigtig rigtig lækkert

Lars  -  2008-08-02 03:21:07
Den bedste start på dagen For at være skeptisk og perfektionist, vil jeg fortælle at det er bedst at vente med at putte salten i, til jeres æggemasse er næsten færdig. Putter man salten i fra starten, ødelægger den strukturen i ægen, og giver en meget vanded konsistens.

Anne :)  -  2008-07-27 12:36:54
Smager herligt, men med bacon er det bedst :D

Mogens  -  2008-07-13 09:06:50
Det der kunne jeg sku ikke finde ud af .....

Nicoline V.  -  2008-06-08 09:36:43
Ja, det smager rigtig godt. Det kan spises når man lyster, og så tager det ikke ret lang tid at lave. Perfekt start på dagen. Det kan egetlig være ligemeget om det så er sommer eller vinter. Men god appetit (;

Frank  -  2008-04-25 16:03:07
Rigtig godt... Men 4 personer ? Der var til en talerken...

Martin  -  2008-01-05 14:55:40
Det er jo simpelthen tømmermændene's verdens opskrift!! Genial smagfuld og perfekt med en gang bacon til!

Camilla  -  2007-10-06 11:10:36
smager super godt vis man pytter det på tost brød

Kenneth  -  2007-09-11 08:34:49
Dild er også rigtig godt istedet for oregano

Steffen  -  2007-06-01 13:22:38
Hvis man bruner det helt, smager det altså også fantastisk :)

Hauer  -  2007-05-28 14:17:28
Rigtig godt.. Men der er nu ikke til 4 personer :)

louise  -  2007-05-05 14:34:49
det var virkelig en lækker brunch! nam nam

Mollo  -  2007-04-05 09:35:18
NAMS - det smager naaaaajs :D

Trine  -  2007-03-26 09:29:40
Der sker intet i at komme det ned i osten samtidig med mælken og æggende

Julie  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager rigtig godt : )

Moni  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager virkelig godt - tak for opskriften:D

Lisa. :D  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager bare godt. :D hehe. og det er rigtigt hvad de siger, selv børn kan lave det. :D

Jokih  -  0000-00-00 00:00:00
Prøvede både med oregano og 10 min i ovnen - perfekt :-)

Pelle  -  0000-00-00 00:00:00
Sæt panden ind i ovnen i 10 min ved 200 grader og du vil få det bedste resultat

finn.h  -  0000-00-00 00:00:00
lyder godt men oregano drysset hen over gør den perfekt