vanille el. vanillesukker 1 stang vanille el. vanillesukker
180
g.
sukker 180 g. sukker
2
æg 2 æg
2
dl.
kulturmælk 2 dl. kulturmælk
1 1/2
dl.
appelsinsaft 1 1/2 dl. appelsinsaft
60
g.
sukker 60 g. sukker
3
spsk.
rom/essens efter smag 3 spsk. rom/essens efter smag
150
g.
abrikosmarmelade 150 g. abrikosmarmelade
50
g.
Apsikat 50 g. Apsikat
50
g.
valnøddekerner 50 g. valnøddekerner
1
revet appelsinskal 1 revet appelsinskal
2
spsk.
appelsinsaft 2 spsk. appelsinsaft
100
g.
flormelis 100 g. flormelis
Opskrift:
Hak Apsikat og nødder.
Riv skallen fra appelsinerne.
Tilsæt vanille bagepulver og mel, bland godt.
Rør smør og sukker, kom æg og mælken i, derefter melblandingen, og rør godt.
Hæld dejen i en godt smurt form.
Bag kagen ved 180° C i 45 min.
Imens koges appelsinsaft og sukker op.
Afkøles, og rom tilsættes.
Kagen afkøles i formen.
Sæt kagen i køleskabet i 2 dage, godt tildækket.
Tag kagen ud af formen.
Bland marmeladen og 3 spsk. vand og kog op.
Pensl kagen med varmt syltetøj.
Læg skiftevis apsikat og valnødder på kagen.
Bland appelsinskal, saft og sukker. Varm det let i vandbad og rør til glasuren er glat.
Glaser kagen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(4 stemmer)
Opskriften er vist 12360 gange, og udskrevet 148 gange.
Kommentarer
lillejuleaften - 2011-07-21 02:59:14 Hvad er apsikat?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider