Hjemmelavet falafel

Hjemmelavet falafel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Egypten

EgyptenFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet falafel, billede 4 Hjemmelavet falafel, billede 1 Hjemmelavet falafel, billede 2 Hjemmelavet falafel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kikærter
 Vand
 
 
 salt
 peber
0.5 tsk.gurkemeje (stødt)
2 spsk.hakket persille eller korianderblade (friske)
0.5 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.cayennepeber
1 fedhvidløg
1 spsk.tahina
50 g."indmad" af et franskbrød, udblødt i vand
1 sammenpisket æg
 
 
 
50 g.hvedemel
 olie til stegning
 
 
Opskrift:
Sæt kikærterne i blød naten over. Lad dem løbe af i et dørslag.

Hak kikærterne to gange gennem kødhakkeren (hvis du ikke har en sådan, kan de rives gennem en råkostmaskine) og hæld pastaen i en skål.

Tilsæt alle ingredienserne - undtagen det sammenpiskede æg som tilsættes efter behov. Ælt farsen godt til den er blød, men sammenhængende.

Farsen trilles til valnøddestore kugler, som til slut trilles i melet. Olien opvarmes i en gryde, til den syder om en tændstik.

Steg falaflerne 3-4 min. - Pas på ikke at putte for mange i gryden ad gangen!

Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle

Serveres med salat og pitabrød og evt. hummus.





karakterer:
Opskriften er vist 177939 gange,
og udskrevet 3694 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (166 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-29 15:56:17
Hvis man ikke har en kødhakker kan en foodprocessor eller stavblender også bruges, men jeg finder det lidt svært at få massen til at køre rundt, men måske små portioner af gangen?

  -   2023-07-26 19:28:04
Ta'ameya

  -   2012-10-30 12:44:13
Hvor mange bliver der ud af sådan en potion? :-)

  -   2012-02-04 18:55:04
rigtig god opskrift, brugte rasp i stedet for indmad fra franskbrød

  -   2010-09-24 20:21:40
det smager af noget jeg ikke har smagt endnu

  -   2010-08-25 21:33:59
Tahin/tahini/tahina er sesampasta. Det kan købes i velassorterede indkøbscentre og i etniske indkøbscentre.

  -   2010-02-25 16:38:58
Hvad er tahina

  -   2009-06-16 16:57:18
De smager fantastisk godt, som på restauranter

  -   2009-06-14 19:53:09
lyder spændende til en festaften, hvis man kan li noget krydret senere på aften

  -   2009-05-22 14:48:55
DEt smager bare som dem man køber, men bare friske.Total good opskrift

  -   2008-07-03 16:42:11
Jeg er netop kommet tilbage fra Egypten hvor jeg har boet og dermed spist en del falafel. I Egypten kommer de dog tit anis i. Glæder mig til at prøve opskriften her.

  -   2007-03-02 13:17:47
uhmm noget lækkerkt mad