Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Musaka

Musaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :


Musaka, billede 4 Musaka, billede 1 Musaka, billede 2 Musaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kødsovs:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Lammekød, hakket
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 tsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Muskat
   
50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram


Opskrift:

Skær de renvaskede auberginer i 1 cm tykke skiver. Rist dem ved kraftig varme i olie på begge sider. Læg aubergineskiverne taglagt i en lille smurt bradepande eller ildfast fad.

Svits hakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er let gyldne og klare. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.

Tilsæt ituskårne dåsetomater med væden, tomatpuré, bouillon samt krydderier. Lad sovsen småkoge 10 min. og smag den til. Fordel kødsovsen over aubergineskiverne.

Ostesovs:
Afbag fedtstof og mel og spæd mælken til lidt efter lidt under kraftig piskning. Tilsæt reven ost og smag sovsen til med salt, hvid peber og evt. revet muskat.

Tag sovsen af varmen og rør æggene i. Fordel sovsen over kødet, så dette er helt dækket. Drys reven parmesanost over. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 175 grader C alm. ovn i 45 - 60 minutter, til overfladen er gylden og retten gennembagt.

Det er mest korrekt at servere musaka omkring 60° varm, men den kan godt spises, lige når den er kommet ud af ovnen.

Tips:

Variation:
Aubergine kan udskiftes med ristede skiver af courgetter eller tynde kartoffelskiver. Bouillon kan udskiftes med hvidvin.

Tips:
Retten er velegnet til dybfrysning. Den tilberedes i en ALU-folie bradepande. Retten optøs direkte i ovnen ved 170° på 1 1/4 - 1 1/2 time.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (15 stemmer)

Opskriften er vist 123398 gange,
og udskrevet 4634 gange.


Energi:
KJ total 15470 (3683 kcal)
KJ pr. Pers. 3867 (920 kcal)
Vægt ialt 2865 gram
Vægt pr. Pers. 716 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 539 KJ (128 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 10.0 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-11-13 21:07:35
I stedet for Auberginer, kartofler som ristes i tynde skiver på panden. Tilføjede timian, og istedet for revet ost brugte jeg Philladelfia og sløjfede muskat


Per  -  2014-11-13 08:35:33
"Afbag fedtstof og mel..." Hvordan i alverden "afbager" man? Netop den slags kokkeelitære udtryk burde ikke være på denne hjemmeside, efter min mening. med al respekt for dem, der mener anderledes... :-)


Brynhild  -  2013-06-21 16:42:18
Jeg pisker altid æggehviderne helt stive og vender dem i sovsen. Det giver retten et fantastisk lækkert "låg"


Ralle  -  2012-02-28 17:37:08
Man kan også prøve med at putte Kartoffler i! Til sovsen kan man tage lidt yoghurt og æg & basilikum og så Blande det sammen... Og så hele det ud over retten Man kan bare strø almindelig ost udover


  -  2012-01-11 14:19:16
jeg syntes at denne opskrift er den mest autentiske af dem jeg har prøvet. kan absolut anbefales.


kenneth  -  2011-05-16 19:37:28
kanel og æg væk så er det som den skal være


Kamille  -  2010-12-12 10:09:12
Rigtig lækkert! Jeg er dog ikke så vild med konsistensen på ostesaucen, når der er æg i. Så dem undlader jeg en anden gang. Jeg lavede en tomatsalat til, med tomat, hk. hvidløg, oliven, persille, urtesalt og lidt rapsolie henover :O)


007  -  2009-03-13 15:15:05
god mangler lidt hjemmelavet brød


Mogens S  -  2007-02-07 10:58:44
hvad med kanel


mig  -  0000-00-00 00:00:00
man kan også bare købe oste sovsen