Terrine med spinat og broccoli

Terrine med spinat og broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
900 g.frossen, optøet hel spinat
700 g.broccoli
12 æg
1 litermornaysauce
4 spsk.finthakket zittauerløg
1 tsk.revet muskatnød
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Mikrobølgeovn:
Fordel spinat og øvrige ingredienser i 3 fade (à ca 1 1/2 liter). Dæk fadene løst med plastfilm. Et fad ad gangen i mikrobølgeovnen: ca 15 min. ved fuld effekt. Hæld spinaten i en sigte - ad 3 gange - og pres den fri for vand.

Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Pisk æg og mornay sauce sammen. Tilsæt løg og krydderier. Fordel halvdelen af spinaten i bunden af 2 smurte, ovnfaste forme ( à ca 2 liter ). Læg herpå broccoli i et jævnt lag.

Hæld æggeblaningen over grønsagerne og slut med resten af spinaten. Bank formene let mod bordpladen og bag dem midt i ovnen. Stil terrinerne tildækket i køleskabet 12 - 24 timer.

Bagetid: Ca. 1 1/2 time ved 175°.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10135 gange,
og udskrevet 165 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Luise  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt med en rød dressing til, og lidt salat