Terrine med spinat og broccoli

Terrine med spinat og broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
900 g.frossen, optøet hel spinat
700 g.broccoli
12 æg
1 literMornaysauce
4 spsk.finthakket zittauerløg
1 tsk.Muskatnød, friskrevet
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Mikrobølgeovn:
Fordel spinat og øvrige ingredienser i 3 fade (à ca 1 1/2 liter). Dæk fadene løst med plastfilm. Et fad ad gangen i mikrobølgeovnen: ca 15 min. ved fuld effekt. Hæld spinaten i en sigte - ad 3 gange - og pres den fri for vand.

Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Pisk æg og mornaysauce sammen. Tilsæt løg og krydderier. Fordel halvdelen af spinaten i bunden af 2 smurte, ovnfaste forme ( à ca 2 liter ). Læg herpå broccoli i et jævnt lag.

Hæld æggeblaningen over grønsagerne og slut med resten af spinaten. Bank formene let mod bordpladen og bag dem midt i ovnen. Stil terrinerne tildækket i køleskabet 12 - 24 timer.

Bagetid: Ca. 1 1/2 time ved 175°.





karakterer:
Opskriften er vist 11491 gange,
og udskrevet 194 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
smager godt med en rød dressing til, og lidt salat