Fiskepostej med broccoli

Fiskepostej med broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
700 g.torske- el. sejfilet
5 storeæg
1.5 dl.tør hvidvin
1 gennemblødt avis
 salt
 peber
 
 Fyld:
400 g.renset broccoli
75 g.rensede tranebær (canberrie)
 lidt blødt smør
 
 
Opskrift:
Hak fiskekødet i blender eller foodprocesser sammen med: 2 store æg, hvidvin, 3 æggeblommer og piskefløde. Del evt. portionen i 2 så maskinen ikke fyldes for meget. Rør farsen godt sammen i en skål. Rør salt & peber i. Dæk skålen til og sæt den koldt. Farsen skal i alle tilfælde hvile i 1 time, men kan sagtens stå 2.

Del den rensede broccoli i buketter med stilk, så de ligner små træer med krone. De må ikke være længere end 5-6 cm. De stilke der bliver tilovers, skæres i småstykker. Hæld buketter og stilkstykker i kogende letsaltet vand. Kog op og kog dem i 1 min. Hæld vandet fra gennem en fintmasket sigte og spul dem kolde. Lad dem dryppe af og dup dem tørre i køkkenrulle.

Skyl tranebærrene - de bløde kasseres. Tør dem i køkkenrulle.

Rør igen farsen sammen og rør de små stykker broccolistilke i. Pisk 3 æggehvider helt stive og vend dem forsigtigt i farsen.

Læg bagepapir i bunden af 2 franskbrødsforme, på hver 1.5 liter. Fordel ca halvdelen af farsen i formene. Stik broccolibuketterne, med stilkene opad, i farsen. De fordeles ret tæt. Fordel halvdelen af tranebærrene mellem stilkene. Hæld resten af farsen i formene og tryk resten af tranebærrene med i farsen. Farsen skal ligge tæt omkring stilkene og ud i siderne. Slå formene let mod bordet, så farsen kommer helt på plads. Glat overfladen ud. Hvis nogle af stilkene stikker op, så klip dem af, før farsen glattes.

Dæk formene med alufolie, smurt med lidt blødt smør på indersiden, og prik hul flere steder med en gaffel, så noget af dampen kan komme ud. Læg en gennemblødt avis i bunden af bradepanden og hæld kogende vand i panden. Sæt bradepanden i en 220° varm ovn, sæt formene i bradepanden og hæld evt. mere vand i, så vandet går nogle cm op om formene. Skru straks ned til 190° og bag postejerne i 40 min. De skal være gennemvarme, hævede og give lidt efter, når man trykker på dem. Fjern alufolien og ryk formene højere op. Bag postejerne i ca 10 min, så væden på overfladen damper væk.

Tag formene ud læg et viskestykke let over. Lad dem trække i ca 10 min. Løft forsigtigt den ene postej op med bagepapiret eller vend den ud på et bræt. Skær forsigtigt og med en meget skarp kniv eller savtakket kniv postejen i skiver på 1.5 - 2 cm. Læg skiverne på et varmt fad.

Server løse Gule ris og samt lune flutes til.


karakterer:
Opskriften er vist 11561 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lisbet  -  2016-11-23 16:49:40
Hvor meget piskefløde ?

Chi  -  2007-10-20 22:21:09
cirka hvor lang tid skal man regne med at det tager, hvis man ike stresser? :)

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor meget piskefløde skal der mon i ???