Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Broccoli salat

Broccoli salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalatRet : Salat - Salater

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Broccoli salat, billede 4 Broccoli salat, billede 1 Broccoli salat, billede 2 Broccoli salat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
1.5 dl. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
   
  Marinade:
1.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Broccolien plukkes i små buketter , rødløg skæres i små tern. Løg, rosiner og solsikkekerner lægges i en skål.

Marinaden blandes og hældes over.

Salaten trækker i køleskabet indtil servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (96 stemmer)

Opskriften er vist 177010 gange,
og udskrevet 6753 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4073 (969 kcal)
KJ pr. Pers. 1018 (242 kcal)
Vægt ialt 687 gram
Vægt pr. Pers. 171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 592 KJ (141 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 17.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

galvit  -  2019-05-06 16:03:42
Salaten smager bedst efter natten i køleskabet

Nick B.  -  2012-07-16 17:00:23
Jeg ville nok blanchere broccolien 2 min. med en smule alm. eddike og lidt salt i så vi kan fremme den grønne farve i broccolien og dermed gør den lidt med indbydende for vores gæster eller lign. Bacon er også et godt valg men bør steges ved hård varme, så vi får en crunchy oplevelse når vi spiser salaten. Og som Trine også siger; så kan det være lækkert med ristede solsikkekerne, men sørg for at putte dem på før til sidst inden servering, på denne måde sørger vi får at vores solsikkekerne er i den bedste kvalitet inden servering.

Trine  -  2008-09-02 15:30:24
Tilføj ristet røget svinemørbrad,rist evt solsikkekernerne med så blir det bare mums..ang dressing så brug evt 2dl fromaige frais 0,5%, saft fra 1/2citron krydder med med salt og peber og rørsukker..

Ehlers  -  2008-01-06 22:57:14
Man kan også komme bacon i. Man steger bacon'en, lader det ligge på noget papir indtil det er kold og tørt, og blander det i salaten. Det er virkelig lækkert!

Per  -  2007-03-27 18:02:10
Ved godt at broccoli kan spises rå, men jeg mener nu alligevel at den skal blancheres først. Broccolibuketterne kommes i spildkogende vand, og koger 3-4 minutter, hældes i sigte og skyldes med koldt vand.

Ellen  -  0000-00-00 00:00:00
sidste år var der bacon i opskriften, og det var alletiders!

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for solsikkekerner kan anvendes Pinjekerner eller peanuts

joan  -  0000-00-00 00:00:00
der mangler lidt bacon der er hårdrt ristet