Fransk lammegryde

Fransk lammegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehals

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Fransk lammegryde, billede 4 Fransk lammegryde, billede 1 Fransk lammegryde, billede 2 Fransk lammegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lammekød fra hals eller bryst
4 spsk.olie
2 – 3 spsk.hvedemel
1 tsk.groft salt
1 tsk.groft peber
2 tsk.rosmarin eller bladene fra en kvist rosmarin
1 – 2 fedhvidløg
1 l.vand
 krydderbuket
1 kg.kartofler
4 gulerødder
2 majroer eller selleri
1 stortløg
 
Opskrift:
Skær lammekødet i stykker på ca 5x5 cm.

Skræl kartofler, gulerødder og majroer. Pil løget. Skær det hele i stykker på strøelse med kødstykkerne.

Bind en krudderkuket af porreblade, persille, timian og et laurbær.

Varm 2 spsk. olie i en tykbundet gryde. Brun kødet og drys mel over. Kom salt, peber, rosmarin, hvidløg, vand og krydderbuket ved. Lad det småkoge i en times tid.

Varm 2 spsk. olie i en anden tykbundet gryde. Svits grøntsagerne i olien og kom dem over i gryden til kødet efter den nævnte time. Lad det småkoge til grøntsager og kød er mørt

Smag retten til og server den med brød.





karakterer:
Opskriften er vist 50902 gange,
og udskrevet 921 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu