lammekød fra hals eller bryst600 g. lammekød fra hals eller bryst
4
spsk.
olie4 spsk. olie
2 – 3
spsk.
hvedemel2 – 3 spsk. hvedemel
1
tsk.
groft salt1 tsk. groft salt
1
tsk.
groft peber1 tsk. groft peber
2
tsk.
rosmarin eller bladene fra en kvist rosmarin2 tsk. rosmarin eller bladene fra en kvist rosmarin
1 – 2
fed
hvidløg1 – 2 fed hvidløg
1
l.
vand1 l. vand
krydderbuket krydderbuket
1
kg.
kartofler1 kg. kartofler
4
gulerødder4 gulerødder
2
majroer eller selleri2 majroer eller selleri
1
stort
løg1 stort løg
Opskrift:
Skær lammekødet i stykker på ca 5x5 cm.
Skræl kartofler, gulerødder og majroer.
Pil løget.
Skær det hele i stykker på strøelse med kødstykkerne.
Bind en krudderkuket af porreblade, persille, timian og et laurbær.
Varm 2 spsk. olie i en tykbundet gryde.
Brun kødet og drys mel over.
Kom salt, peber, rosmarin, hvidløg, vand og krydderbuket ved.
Lad det småkoge i en times tid.
Varm 2 spsk. olie i en anden tykbundet gryde.
Svits grøntsagerne i olien og kom dem over i gryden til kødet efter den nævnte time.
Lad det småkoge til grøntsager og kød er mørt
Smag retten til og server den med brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(5 stemmer)
Opskriften er vist 44577 gange, og udskrevet 879 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider