Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce

Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 4 Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 1 Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 2 Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksespidsbryst
 vand
 salt
 
2 løg
1 gulerod
1 pastinak
1 porre
 
1000 g.kartofler
 
 Spinat:
750 g.frisk spinat
200 g.gulerødder
1 spsk.smør
4 skalotteløg
 salt
 peber
 
 Peberrodssauce:
1 spsk.smør
25 g.hvedemel (25g.)
7 dlkogevand fra kødet
100 g.revet peberrod
1 tsk.sukker
2 spsk.eddike
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kogning af spidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rumlig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Salt tilsættes og suppen skummes igen. Tilsæt 1 gulerod, løg pastinak og porre. Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt.

Tag Oksespidsbrystet op, lad det hvile 5-10 min og skær det så i skiver og hold dem varme. Suppen sies gennem en fin sigte. Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen.

Tilberedning af grøntsager:
Kog og pil kartoflerne. Skyl spinat. Skær gulerødder i skiver. Smelt smør i en stor gryde, svits de hakkede skalotteløg, tilsæt 2 gulerødder i skiver. Krydr med salt og peber og tilsæt ca½ dl. vand. Lad det dampe 3-4 min under låg. Tilsæt spinaten og lad den dampe med et par minutter.

Peberrodssauce:
Smelt 1 spsk. smør i en lille tykbundet gryde. Rør melet i med et piskeris og tilsæt langsomt og under omrøring 7 dl. suppe. Tilsæt sukker og lad saucen koge ved svag varme 5 min. Tilsæt mere suppe, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt, peber, eddike og frisk revet peberrod. (saucen bliver mørk, hvis peberroden ikke blandes i straks, den er revet.) Saucen må ikke koge mere efter at peberroden er tilsat. Så mister den sin smag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (33 stemmer)

Opskriften er vist 164797 gange,
og udskrevet 5013 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jette  -  2015-10-23 18:20:44
sovsen bliver meget stærk, hvis man synes for stærk forsvinder smagen af peberrod ved kogning. ellers rigtig god


Charlotte  -  2012-05-19 19:06:15
God opskrift, men rigtig rigtig synd at ødelægge saucen med eddike, bare en enkelt spk. Overtager smaget totalt.


Birthe  -  2011-09-12 11:39:18
Man kan altid koge og pille kartofterne i god tid før de skal bruges. Når tiden er inde, hælder man kogende vand over og lader dem komme op på kogepunktet. Alletiders, især når man skal have gæster.


Lasse  -  0000-00-00 00:00:00
Usammenhængende. I første del skal man tilsætte krydderierne, men der står ingen krydderier i ingredienslisten. I tredje del skal man koge og pille kartoflerne, men hvad skal man så med dem? for det er da for tidligt at tilberede dem, hvis man bare skal spise dem til. Ellers lækkert.