Kogning af spidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rumlig gryde og sættes over ved svag varme.
Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
Salt tilsættes og suppen skummes igen.
Tilsæt 1 gulerod, løg pastinak og porre.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt.
Tag Oksespidsbrystet op, lad det hvile 5-10 min og skær det så i skiver og hold dem varme.
Suppen sies gennem en fin sigte.
Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen.
Tilberedning af grøntsager:
Kog og pil kartoflerne.
Skyl spinat.
Skær gulerødder i skiver.
Smelt smør i en stor gryde, svits de hakkede skalotteløg, tilsæt 2 gulerødder i skiver.
Krydr med salt og peber og tilsæt ca½ dl. vand.
Lad det dampe 3-4 min under låg.
Tilsæt spinaten og lad den dampe med et par minutter.
Peberrodssauce:
Smelt 1 spsk. smør i en lille tykbundet gryde.
Rør melet i med et piskeris og tilsæt langsomt og under omrøring 7 dl. suppe.
Tilsæt sukker og lad saucen koge ved svag varme 5 min.
Tilsæt mere suppe, hvis saucen er for tyk.
Smag til med salt, peber, eddike og frisk revet peberrod.
(saucen bliver mørk, hvis peberroden ikke blandes i straks, den er revet.)
Saucen må ikke koge mere efter at peberroden er tilsat.
Så mister den sin smag.