Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Amerikansk lagkage med hindbær

Amerikansk lagkage med hindbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :


Amerikansk lagkage med hindbær, billede 4 Amerikansk lagkage med hindbær, billede 1 Amerikansk lagkage med hindbær, billede 2 Amerikansk lagkage med hindbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Hindbærmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smør og sukker røres sammen, æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Mælk, mel og bagepulver røres i.

Bages i 2 lagkageforme eller springforme ca. 24 cm. i diameter ved 250 grader C. alm. ovn i 5 minutter. Tages ud og sænk temperaturen til 150 grader C. alm. ovn.

Pisk æggehviderne stive og bland forsigtigt sukkeret og eddiken i. Fordeles over bundene, som bager videre 45 minutter ved 150 grader C. alm. ovn.


Når bundene er afkølede lægges de sammen med den piskede fløde som er rørt sammen med marmeladen. Står gerne i køleskabet til næste dag.

Serveres afkølet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (70 stemmer)

Opskriften er vist 277334 gange,
og udskrevet 6646 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15207 (3620 kcal)
KJ pr. Pers. 1900 (452 kcal)
Vægt ialt 1093 gram
Vægt pr. Pers. 136 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1391 KJ (331 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 42.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2015-06-02 15:52:51
Smager fantastisk 😀

helene  -  2015-05-01 21:44:04
Den bliver dobbelt så god hvis man udskifter hindbærmarmeladen med sveskemos (forudsat at man kan lixe sveskemos)

Diana   -  2014-09-20 16:49:33
Med frygt for at spørge dumt, når der så står alm. ovn. Er det så ikke varmluft eller?

Swiften  -  2014-05-10 16:34:52
Jeg kommer i øvrigt 1 spk. god kakao + dessertske vaniljesukker i flødeskummet, og ikke andet. Den smager så lidt a la en forårslagkage og er blevet meget rost flere steder.

Swiften  -  2014-05-10 16:33:34
Har brugt økologisk stenmalet Meyer-mel, der giver en skøn smag til bundene. Men, de vil godt hænge i formen, selv om jeg smører godt med smør. En veninde har lige fortalt mig, at jeg skal klippe 2 stykker bagepapir i formens bredde og lægge dem på kryds i bunden og op ad siderne. Er der andre forslag til, at bundene ikke hænger i ??

Marie  -  2012-11-07 14:42:09
Hej! Jeg har ikke nok hindbær marmelade og står og skal i gang nu! Er der evt. andre ting jeg kan tage i? Som f.eks fint hakkede bananer eller lign ? :-)! Svar helst så hurtigt så muligt, er ret stresset! Tak for tiden, knus herfra den bageglade teenager :-)!!

  -  2011-08-06 00:41:54
Rigtig lækker lagkage, men smager bedst med solbærsyltetøj. Mums.....

  -  2010-11-25 21:39:26
Den er også super god hvis man blander flødeskummet med knuste rutebiler

AnneMette  -  2010-11-21 13:40:38
Rigtig god lagkage. Vi brugte den på årgangen til vores cafe til en skolefest med temaet USA. Kan anbefales med flødeskum og hakket chokolade på.

Pernille Hansen  -  2010-06-16 15:27:49
PS.Lagkagens marengs bliver blød i køleskabet.

Pernille Hansen  -  2010-06-16 15:25:00
Rigtig god opskrift og man får en lækker lagkage.Som fyld bruger jeg bananer skåret i småstykker og blander i flødeskummet, om sommeren foretrækker jeg friske jordbær.

Miig :D  -  2010-06-13 17:07:26
Den er super god (:

heidi  -  2010-01-29 14:54:11
smager godt med tøre arbrikrose

Inge  -  2010-01-29 13:32:43
Rigtig lækker, prøv at bruge friske eller frosne hindbær, guf guf

benthe  -  2009-12-31 08:26:20
Til Hanne: Jeg har lavet den om formiddagen, serveret om aftenen og det var stor succes.

Hanne  -  2009-07-03 11:06:37
Er det bedre hvis den står til dagen efter i køleskabet, end hvis den står fra om formiddagen til om eftermiddagen, i køleskab, dagen derpå hvor man skal have den?

Hanne  -  2009-07-02 20:05:57
Gør det nogen forskel på smagen, hvis den ikke står i køleskabet til næste dag?

Bente Hansen  -  2009-05-19 15:49:47
Den er super lækker:) Prøv med jordbær og piskefløde. Dejlig frisk:)

stefanie  -  2009-04-10 13:59:46
Den er også super go med is imellem lagene istedet for fløde evt. pynte med hakket chokolade

Per  -  2008-09-20 22:53:04
Vil du undgå kernerne i hindbærmarmeladen kan du passere den gennem en sigte ned i flødeskummen.

amaya  -  2008-04-12 17:26:41
hej kan man ikke bruge færdigbagte lagkagebunder og lægge marengsen ovenpå og putte dem i ovnen

AG- Hellum  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god og festlig, tag evt. ½ piske og ½ Cremefine. Er fryseegnet hvis man får en rest, server den knap optøet.

Annak  -  0000-00-00 00:00:00
Nem og enkel. Og den er perfekt, hvis man har mange gæster. Så kan man gange op med tre og lave bundene i to bradepander.

Lizzi  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker lagkage alle kan lave