Orange glaseret spidsbryst med rødkål og jasminris

Orange glaseret spidsbryst med rødkål og jasminris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 spsk.olivenolie
1 spsk.smør
 salt
 peber
1 persillerod
1 gulerod
5 nelliker
10 enebær
2 kvistetimian
1 kaffefilter og bomuldssnor
6 fedhvidløg
0.5 flaskerødvin
0.5 rødkålshoved (ca. 1 kg.)
0.5 citron
1 spsk.honning
 
 Til glasering
2 spsk.Orangemarmelade
1 spsk.dijonsennep
0.5 spsk.brun farin
 
3 dl.jasminris
 
Opskrift:
Stegning af spidsbryst og grøntsager:
Varm ovnen op til 175 grader. Brun så spidsbrystet på en pande i olie og smør. Kasser fedtstoffet og krydr det brunede spidsbryst med salt og peber.

Skræl gulerod og persillerod og skær dem groft. Kom dem i et ildfast fad med låg. Kom nelliker, enebær og timian i et kaffefilter, luk det med bommuldssnor og kom det ned i det ilfaste fad sammen med hele, pillede hvidløgsfed og rødvin. Læg det brunede kød ovenpå grøntsagerne. Kom låg eller tætsluttende folie over det ildfaste fad og sæt det i ovnen ved 175 grader.

Efter 1 times stegetid tilsættes rødkålen. Stokken skæres væk og det halve rødkålshoved skæres i store tern og kommes UNDER kødet i det ildfaste fad.
Lad retten stege videre i ca 2½ time.

Når kødet er mørt, tages det op. kaffefilter med krydderierne kasseres. Tilbage i fadet er nu rødkålen og de andre grøntsager. Lad dem blive i fadet, men hæld saften fra rødkålen og grøntsagerne over i en gryde og skum fedtet væk med en øse.
Kog saften ind til det halve eller til den smager godt. Hæld så saften af citron og honning over i den indkogte saft, rør det godt sammen og hæld hele blandingen over rødkålen og grøntsagerne i fadet.
Smag til med salt og peber.

Kog jasminrisene som angivet på emballagen.

Glasering af spidsbryst:
Rør orangemarmelade, sennep og brun farin sammen. Smør blandingen over spidsbrystet og stil det under grillen i ovnen til det er gyldent.

Servering:
Skær så kødet i skiver og anret det på et fad. Rødkåls blandingen kan serveres direkte i det ildfaste fad. Og til retten serveres de varme jasminris og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 22242 gange,
og udskrevet 655 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Grøntsagerne blev kedeligt tilbehør. Alt havde samme matte mørkerøde kulør og de smagte heller ikke af noget særligt. Sovsen blev god. Jeg tilsatte også piskefløde, lidt Oscar bouillon samt rødvins balsamicoeddike. Man bør helt sikkert lave andet tilbehør til retten fx en salat med grønne bønner. Det vil også bidrage væsentligt positivt til det visuelle indtryk af retten ved serveringen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Øøøøhhh.......... Hvor meget kød skal man beregne til denne opskrift???