rensede blommer i kvarte1 kg. rensede blommer i kvarte
1
appelsin i små tern1 appelsin i små tern
100
g.
skalotteløg i små tern100 g. skalotteløg i små tern
Frisk ingefær - som 2 valnødder i små tern Frisk ingefær - som 2 valnødder i små tern
2-3
røde chilifrugter i små tern2-3 røde chilifrugter i små tern
250
g.
rosiner250 g. rosiner
400
g.
rørsukker400 g. rørsukker
1
stang
kanel1 stang kanel
½
stang
vanille½ stang vanille
2
tsk.
hele korianderfrø2 tsk. hele korianderfrø
1
tsk.
hele peberkorn1 tsk. hele peberkorn
1½
tsk.
salt1½ tsk. salt
½
l.
æbleeddike½ l. æbleeddike
Opskrift:
Bland alle ingredienser - undtagen eddiken - i en gryde og lad det trække 6 timer eller gerne natten over, inden det koges.
Tilsæt eddiken og bring det hele i kog. Kog for svag varme uden låg i et par timer til chutneyen er ensartet tyk og blank. Hæld den på skoldede glas. Chutney kan holde sig op til et år ved mørk og kølig opbevaring.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(6 stemmer)
Opskriften er vist 24423 gange, og udskrevet 732 gange.
Kommentarer
hanne - 0000-00-00 00:00:00 jeg har udeladt korianderfrø og passet på med chilifrugten, den kan være temmelig stærk. Den er meget krydret og rigtig, rigtig god.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider