Koldt, sprængt oksespidsbryst med flødepeberrod

Koldt, sprængt oksespidsbryst med flødepeberrod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.let sprængt oksespidsbryst
2 laurbærblade
10 hvidepeberkorn
3 kvistetimian
1 gulerod
1 løg
0.25 Knoldselleri
1 blomkålshoved
2 porrer (400g.)
250 g.broccoli
1 spsk.olivenolie
0.5 spsk.balsamico (eller anden god kryddereddike)
 salt
 peber
 
 Flødepeberrod:
1 lillestykke frisk peberrod (ca 75g.)
1 dl.piskefløde
1-2 spsk.frisk citronsaft
 
Opskrift:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Tilsæt krydderier, gulerod, løg og knoldselleri.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer, indtil det er mørt.

Oksespidsbrystet tages op, lagen sies og hældes over kødet, hvorefter kød og lage afkøles f.eks. i koldt vandbad.

Tilberedning af grøntsager:
Grøntsagerne skylles. En gryde med vand tilsat lidt salt og 1 spsk. olie sættes over. Porrer skæres i stykker på 6 cm. og blomkål og broccoli deles i buketter. Når vandet koger kommes grøntsagerne i og koger ca. 5 min til de er møre, men stadigt sprøde. Tag dem op med en hulske og dryp med lidt balsamico eddike.

Flødepeberrod:
Skræl og riv peberrod fint, pisk fløden til skum og smag til med peberrod, citron, salt og peber.
Servering:
Skær det kolde, sprængt spidsbryst i pæne skiver og anret dem på et fad sammen med grøntsagerne. Flødepeberroden kommes i en skål og serveres til sammen med groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 29397 gange,
og udskrevet 632 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu