Strudse-Bobotie

Strudse-Bobotie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Struds - Hakket strudsekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.hakket strudsekød
 smør/margarine til bruning
 salt
 peber
2.5 dl.bouillon
2-3 mellemstore løg
3-4 syrlige æbler
200 g.grønne druer, eller 100 g. rosiner
2 tsk.karry
 smør/olie til sautering
3 tsk.citronsaft
3-4 spsk.mango chutney
50-100 g.smuttede, snittede mandler eller peanuts
 
 Fars:
6 skiverafskorpede franskbrød
6 dl.mælk eller fløde
3 æg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun strudsekødet i en gryde med smør. Rør godt rundt i kødet under bruningen, så det bliver let og smuldrende.

Tilsæt salt og peber efter smag og kog kødet et par minutter med væden. Snit de pillede løg i terninger, udkern de skrællede æbler og skær dem i små terninger, flæk og udkern druerne (eller skyl rosinerne).

Sauter løgene et par minutter i smørret/olien tilsat Karry. Kom æbleterningerne i og sauter dem med et øjeblik. Bland druerne i, og smag blandingen til med citronsaft og Mango Chutney.
Tilsæt halvdelen af mandler/Peanuts.

Udblød franskbrødet i mælken/fløden, rør æggene i, og smag til med salt og peber.

Fyld nu strudsekødet, løg-frugtblandingen og franskbrødsfarsen skiftevis i et velsmurt ovnfast fad. Begynd med strudsekødet og slut med franskbrødsfarsen.

Drys resten af mandlerne/Peanuts ovenpå.

Ønskes retten mere krydret, kan der drysses lidt Karry og stikkes lidt Mango Chutney ind mellem lagene.

Bobotien sættes i en forvarmet oven ved ca. 200 grader C i godt 30 minutter, til den er let gylden på overfladen.

Serveringsforslag:
Giv salat til - af fint snittet Iceberg, sammen med flækkede udkernede druer i en mild olie/citrondressing.

Server ligeledes miniflutes med hvidløgssmør.





karakterer:
Opskriften er vist 4653 gange,
og udskrevet 91 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu