Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Grønkålssuppe med flæsk

Grønkålssuppe med flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 stokgrønkål
1 kg.fersk, gerne letsaltet svinekød, f.eks. bov eller nakke, med ben
2 l.vand
1 suppevisk
3-4 gulerødder
2 porrer
1/2 selleri
4 kartofler
2-3 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 grov sennep
 syltede rødbeder
 rugbrød
 


Opskrift:

Rib grønkålen, skyl den godt, kom den i rigeligt, kogende letsaltet vand og kog ca. 10 minutter. Hæld kålen i en sigte til afdrypning. Hak derefter kålen fint i en kødhakker eller i hånden. Gør urterne i stand og skær dem i mindre stykker. Kom kødet i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Skum grundigt. Kom suppevisken i og tilsæt salt hvis kødet er fersk. Kog 1-2 timer efter kødets art og tykkelse. Kog urterne med de sidste 10-15 minutter. Tag kød, grøntsager og suppevisk op og jævn suppen med meljævning. Kom kålen i suppen og smag den til med salt og peber. Kom grøntsagerne i. Skær kødet i skiver og server til suppen sammen med sennep, groft salt, syltede rødbeder og groft rugbrød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 26567 gange,
og udskrevet 661 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Joan  -  2009-12-29 13:27:17
Jeg får ikke lyst til at grine. Det lyder både godt og sundt, så det vil jeg prøve :-)


jarex  -  2009-11-17 14:03:54
Jeg blancerer kålen i 10 min og hakker det i mindre portioner med en kokkekniv, så presses kålen ikke for alt det grønne og vitaminerne. Jeg bruger også et par kraftben sammen med kogestykket med ben. Derefter går jeg over i det sønderjydske som jeg lærte for ca. 40 år siden ved en gammel søngerjydsk reasturatør, jeg jævner kålene ved at tilsætte havregryn, lad den koge med til der er jævnet tilstrækkeligt. ( Grin bare men det er godt, og smager ikke af havregryn ) ;-) velbekomme.