Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Juleboller

Juleboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Juleboller, billede 4 Juleboller, billede 1 Juleboller, billede 2 Juleboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Gær
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Kardemomme, stødt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
25 gram Pomeransskal
25 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Rør gæren ud med lidt af den kolde mælk. Lun resten af mælken, tilsæt fedtstoffet og hæld blandingen over gæren. Bland de øvrige ingredienser, undtagen frugten, i, og tilsæt melet, lidt efter lidt. Slå dejen godt, stil den til hævning, til dejen er dobbelt størrelse.

Arbejd derefter dejen igennem i fadet. Tilsæt rosinerne og de udskårne frugtskaller. Form dejen til boller med 2 skeer på smurt plade og lad dem efterhæve i ½ time.

Smør dem med æg. Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 90177 gange,
og udskrevet 1744 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

filip dantoft  -  2012-12-21 14:04:01
det er rigtige gode juleboller :-)


Emilie  -  0000-00-00 00:00:00
Det er verdens bedste juleboller, bortset fra min farmors