Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grahamsbrød

Grahamsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grahamsbrød, billede 4 Grahamsbrød, billede 1 Grahamsbrød, billede 2 Grahamsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren røres ud med vand, mælk, salt og sukker. Grahamsmelet røres i. Dejen slåes godt med en ske. Hvedemelet drysses over og dejen stilles lunt i 30 minutter.

Ælt dejen igennem og fyld dejen over i en smurt, melstrøet form. Rids brødet og pensel med æg. Brødet stilles til efterhævning.

Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 30 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (87 stemmer)

Opskriften er vist 91107 gange,
og udskrevet 2675 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8302 (1976 kcal)
KJ pr. Brød 8302 (1976 kcal)
Vægt ialt 1007 gram
Vægt pr. Brød 1007 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 824 KJ (196 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 38.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Steen  -  2020-04-06 12:24:36
Jeg udskiftede noget af grahamsmel med sigtemel. Kan IKKE anbefales.

Pernille  -  2019-12-11 15:54:41
Hvad betyder det at “slå med en ske”? Og hvad er pointen med det?

Helge Brøchner  -  2014-05-22 23:24:23
Meget let opskrift og særdeles lækkert brød!

Astrid  -  2013-04-03 09:41:35
er blevet min go-to brød opskrift Jeg er veganer så bruger bare plantemælk i stedet for ko mælk og unlader at pensle med æg og så putter jeg græskar kerner i - Mums det smager got

Kristina  -  2013-02-10 14:16:32
Jeg har lige bagt dobbelt portion af denne opskrift - lavede et brød og 12 boller. Jeg tilsatte 150-175g revet gulerod, og det blev super vellykket. Æltede halvdelen af hvedemelen i inden hævning og dryssede resten over som beskrevet. Efterhævede i 30min. og bagte i ca. 25min. - først ved alm. varme og derefter varmluft. Rigtig god opskrift!

Ronnie  -  2012-09-07 16:01:11
Lækkert brød. Jeg tilsatte 3 spiseskeer lys sirup og lod det hæve 30 min i formen. Glæder mig til at bage det igen.

Kristina  -  2010-04-12 15:09:53
Jeg elsker denne opskrift og bruger den til stort set alt. Brød, boller, pølsebrød og pizzasnegle er den især god til.

Tina Fisker  -  2010-01-04 15:53:19
Godt brød, tak for opskriften. Jeg lod det hæve mere, men det er jo en detalje. :-)

skid  -  2009-03-14 21:45:49
Hvor længe skal brødet efterhæve og skal ovnen forvarmes.

Sara  -  2008-10-18 21:14:17
God opskrift, får en rigtig flot kulør med den penslede æg. Smager også rigtig godt.

Linda Kjerulf  -  2008-10-03 19:45:31
Noget af det bedste man kan spise til regulering af blodsukker. Det er gode langsomme kulhydrater.

palya  -  2008-08-24 10:49:23
Brødet falder ikke sammen, og bliver ikke tørt og kedeligt trods det høje indhold af grahamsmel. Derimod holder det sig lækkert og fugtigt længe.

Chi  -  2008-07-20 14:41:04
falder brødet ikke sammen når der ikke er mere hvedemel end 100 g i?

millo  -  2006-12-22 08:18:05
grahamsbrød smager rigtig godt med soltørrede tomater eller chili i!