Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Grahamsbrød

Grahamsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grahamsbrød, billede 4 Grahamsbrød, billede 1 Grahamsbrød, billede 2 Grahamsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Gæren røres ud med vand, mælk, salt og sukker. Grahamsmelet røres i. Dejen slåes godt med en ske. Hvedemelet drysses over og dejen stilles lunt i 30 minutter.

Ælt dejen igennem og fyld dejen over i en smurt, melstrøet form. Rids brødet og pensel med æg. Brødet stilles til efterhævning.

Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (86 stemmer)

Opskriften er vist 89434 gange,
og udskrevet 2642 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steen  -  2020-04-06 12:24:36
Jeg udskiftede noget af grahamsmel med sigtemel. Kan IKKE anbefales.


Pernille  -  2019-12-11 15:54:41
Hvad betyder det at “slå med en ske”? Og hvad er pointen med det?


Helge Brøchner  -  2014-05-22 23:24:23
Meget let opskrift og særdeles lækkert brød!


Astrid  -  2013-04-03 09:41:35
er blevet min go-to brød opskrift Jeg er veganer så bruger bare plantemælk i stedet for ko mælk og unlader at pensle med æg og så putter jeg græskar kerner i - Mums det smager got


Kristina  -  2013-02-10 14:16:32
Jeg har lige bagt dobbelt portion af denne opskrift - lavede et brød og 12 boller. Jeg tilsatte 150-175g revet gulerod, og det blev super vellykket. Æltede halvdelen af hvedemelen i inden hævning og dryssede resten over som beskrevet. Efterhævede i 30min. og bagte i ca. 25min. - først ved alm. varme og derefter varmluft. Rigtig god opskrift!


Ronnie  -  2012-09-07 16:01:11
Lækkert brød. Jeg tilsatte 3 spiseskeer lys sirup og lod det hæve 30 min i formen. Glæder mig til at bage det igen.


Kristina  -  2010-04-12 15:09:53
Jeg elsker denne opskrift og bruger den til stort set alt. Brød, boller, pølsebrød og pizzasnegle er den især god til.


Tina Fisker  -  2010-01-04 15:53:19
Godt brød, tak for opskriften. Jeg lod det hæve mere, men det er jo en detalje. :-)


skid  -  2009-03-14 21:45:49
Hvor længe skal brødet efterhæve og skal ovnen forvarmes.


Sara  -  2008-10-18 21:14:17
God opskrift, får en rigtig flot kulør med den penslede æg. Smager også rigtig godt.


Linda Kjerulf  -  2008-10-03 19:45:31
Noget af det bedste man kan spise til regulering af blodsukker. Det er gode langsomme kulhydrater.


palya  -  2008-08-24 10:49:23
Brødet falder ikke sammen, og bliver ikke tørt og kedeligt trods det høje indhold af grahamsmel. Derimod holder det sig lækkert og fugtigt længe.


Chi  -  2008-07-20 14:41:04
falder brødet ikke sammen når der ikke er mere hvedemel end 100 g i?


millo  -  2006-12-22 08:18:05
grahamsbrød smager rigtig godt med soltørrede tomater eller chili i!