Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Flutes 03

Flutes 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 4 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Flutes

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Flutes 03, billede 4 Flutes 03, billede 1 Flutes 03, billede 2 Flutes 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Mel og salt tilsættes. Dejen æltes godt og stilles til hævning i ca 30 minutter.

Derefter æltes dejen igennem og formes til 4 flute, der efterhæver på en smurt plade eller bagepapir i 15 minutter.

Rids flutene og pensel dem med sammenpisket æg eller vand og bag dem i ved 230 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Tips:

hvis du pensler dine flutes 2 gange under bagningen, gør du skorpen ekstra sprød.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Flutes

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (217 stemmer)

Opskriften er vist 473593 gange,
og udskrevet 17698 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9505 (2263 kcal)
KJ pr. stk. 2376 (565 kcal)
Vægt ialt 1128 gram
Vægt pr. stk. 282 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 842 KJ (200 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 41.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

harly  -  2017-03-20 17:30:27
en dampovn giver en hel del ekstra og efterhævning i en halv time, det sidste

Camilla May   -  2017-03-05 06:40:48
Jeg brugte 150g speltmel, 150g rugmel, 150g grahamsmel, 150g fuldkorns hvedemel og 50g hvedemel også kom jeg to gulerødder i. De blev vildt lækre og nøj hvor de dog mættede godt

  -  2016-10-20 20:33:31
Jeg byttede 150 g hvedemel ud med Speltmel samt ved bagningen pendlede jeg flutene for hver 5. minut. Super gode flute

Annika Hansen  -  2016-04-04 17:05:11
Dejlig nemt at gå til! Kan måske tilføje hvidløgs smør!! Jeg elsker Hvidløg!!!

charlotte  -  2016-03-08 13:41:55
Måske er det min ovn, men synes godt de kan tåle 4-5 min mere. Prøv at komme lidt hvidløgspulver i. Det smager super godt

Filip  -  2016-02-15 17:29:55
Problem med Flutes Jeg har lavet er det sammme som stå på Ingredienser og overskreft. Min flute er ikke så styk, hvorfor ? Min flutes er huden er hård men ind i flute er okej.

  -  2015-08-26 20:20:16
de bliver ikke lige så store som på biledet men de er gode:-)

Mailla  -  2015-01-08 17:14:06
De er super men brugte 50 g mindre mel:)

Anonym  -  2014-08-23 11:27:51
Dejen er meget tynd, der er vist alt for lidt mel i denne opskrift.

Janni  -  2014-06-23 16:18:57
Kan de fryses?

  -  2014-05-16 11:10:39
Nemmest flutes ever! Jeg lavede 2 alm og 2 med tilsat timian og pyntet med græskar-kerner, gæt hvilke der "røg" først :-)

Betina  -  2014-03-17 21:00:07
Jeg skal lave mad til 25 mennesker - er det nok med de fire brød, som opskriften giver? Synes, det virker som for lidt...

Rigmor  -  2013-12-02 11:21:18
Drys lidt groft salt eller rosmarin på. Det giver lige det sidste pift.

Diana  -  2013-10-18 16:25:35
Utrolig gode, og super nemme at lave. de er et stort hit her hjemme!

louise,Hellerup  -  2013-03-02 13:11:46
Det er en god opskrift jeg lavede 4 forskellige variationer. 1: med rosmarin. 2: frisk basilikum og halve cherytomater. 3: oregano 4: frisk timian De smagte rigitg godt i skulle ta´at prøve dem!!!

  -  2012-09-04 16:53:04
Jeg tilsatte revet ost i og ovenpå med sesamfrø mums det blev godt

Susanne Jeremiassen, Gram  -  2012-07-04 13:32:50
De er rigtig gode, har så prøvet at putte reven ost og hakket hvidløg i, og det gør dem lettere svampede. Og de går som varmt brød.

sanne  -  2012-03-18 13:09:46
Prøv at komme et bæger Garlan hvidløgsost i dejen og pensl æg og revet ost, -det er bare MUMS !!!

Pernille og Mette  -  2011-09-09 13:16:19
Vi eer to skønne piger som har prøvet mange opskrifter, men den her slår dem alle:)

  -  2011-07-20 19:11:59
Der kan med fordel blandes walnødder i og så laves til brød der kan skæres af. Dagen efter er de suverænt gode at riste med kold smør på.

Casper, Kolding  -  2011-07-10 14:22:10
Super lækre flutes, let at lave. Klart 10 / 10 stjerner. Bare lige et godt tip: brug lidt mere salt end der står på opskrifen!

Tigerlilli  -  2011-06-09 21:54:37
Jeg kommer et glas med rød pesto i dejen inden jeg kommer mel i, det giver en flot farve og dejlig smag er et stort hit i hele familien. PGA. fedtet i pestoen skal der lidt mere mel i.

jette  -  2011-02-19 09:42:14
det er en nem og god flutes

Michelle  -  2010-12-07 10:50:05
''i loves these flutes they taste as bit hard but it was nothing for my gangsta mouth'' I LMFAO!

Mig  -  2010-12-06 17:51:31
Rigtig nemme, ser ikke ud af meget når man ser på dejen, men efter hævning er de en hel tilpas størrelse. 8 herfra.

Lene M  -  2010-11-29 13:17:50
Kom er par fed knuste hvidløg i. Dryssede med salt og peber. Super lækre......

Sandie  -  2010-10-21 16:53:43
Super lækre - jeg brugte masser af græskarkerner i og det var rigtig lækkert :-)

kagermesteren  -  2010-10-21 15:04:28
meget næm at lave giv 4-5 snit i toppen det gør skorben ekstra sprød

  -  2010-10-07 15:44:24
Skær mængden af gær ned til 25 gram og lad dejen hæve lidt længere i stedet. Det giver en meget bedre smag.

  -  2010-08-07 18:09:12
Hvis man gerne vil have en lidt grovere flute, kan man skifte 25% af hvedemelet ud med speltmel, det bliver de absolut ikke ringere af

Kit  -  2010-06-06 14:55:14
Dejlig nem opskrift. Jeg delte dejen i 12 stk. for at lave portionsflutes. De blev temmelig store. Man kan sagtens dele i 16-20 stk. og så tilpasse bagetiden tilsvarenden. Har ikke bagt dem så meget, så jeg vil prøve at fryse dem nu, og se om de ikke bliver gode, når jeg efterfølgende luner dem i ovne.

Stephanie  -  2010-03-16 17:20:51
Vil bare lige sige til dem der gerne vil have dem gylden, så sæt oven på varmluft 200grader i 20min :D SÅ blir det bare så perfekte :)

Line  -  2010-02-27 12:57:03
synes ikke det var den bedste dej at gøre med.. og det smager ik af meget, selvom vi har puttet basillicum i... så det bliver ikke den store karakter herfra

christina  -  2010-02-18 19:49:36
Virkelig god og nem opskrift :)

Elisabeth  -  2010-02-17 10:06:44
Super gode og sprøde... opskrift er nem, så den kan varmt anbefales!!

Susanne  -  2010-02-12 10:29:43
Kanon gode. Kan sagten bruges flere dage. Varmes ved 200 grader. Så er de dejlig sprøde. Vi bruger dem også som hvidløgsflutes. Laver noget stærk hvidløgssmør med persille, smøre det inden i dem og så i ovnen til opvarmning. Rigtig godt:)

Esbjergs tøzer!  -  2010-01-04 16:24:16
Vildt god og nem opskrift!.

Lene Hindsbøl  -  2009-10-30 09:10:07
En super nem og hurtig opskrift! Prøv at drysse sesamfrø på brødet efter første pensling med æg, det giver et ekstra "pift" til smagen!

Kenneth  -  2009-09-28 16:49:17
Super lette at lave og smager rigtig godt!!

rikke  -  2009-06-26 09:51:35
skal spises på dagen, ellers er de knastørre!

Eva  -  2009-06-05 16:24:15
rigtige gode flutes der er nemme at bage

cvj  -  2009-05-08 09:13:37
Super lækre flute, jeg putter 1 spsk olivenolie og 1 æg i så bliver de ikke så tørre, jeg har også prøvet med soltørret tomater og oliven, og et med valnødder og fuldkornsmel de blev også super lækre

Nini  -  2009-02-25 16:41:35
Du ka' tage 0,5 dl. vand fra og så putte noget smeltet smør ind i stedet :D det gør dem lækre.

As --,  -  2009-02-04 17:33:23
De lyder gode. Tror jeg vil prøve at lave dem til salat bar :P med lidt solsikkefrø eller lignende .:)

pia  -  2008-12-31 10:48:52
jeg har tilsat 3 spsk olie i opskriften, og det gør dem lækre bløde indeni.. men der skal dog tilsættes lidt ekstra mel når flutesne slåes sammen.. men de blir rigtig lækre... bløde indeni og sprøde udenpå.

Hater  -  2008-12-29 23:32:47
Christina - Det kan du ikke mene ? Jeg gætter på at du er blondine :-D lol

Christina  -  2008-11-10 15:12:53
Skal der ikke stå 0,4 l?

texas  -  2008-11-05 16:43:24
det er en rigtig god opskrift du har lavet prøvede den og de blev helt perfekte min kæreste spurgte hvordan jeg kunne lave sådan nogle gode flust så mange tak for det godt tip:D tak fra texas

lin  -  2008-10-14 18:35:08
super go flutes:).. ekstra samg put lidt sesamsfrø på. de bliverr super stor:)

susanne  -  2008-09-25 14:45:22
super nem opskrift at gå til. Betragter det som en grundopskrift, og tilsætter smags-nuancer efter behag feks: chilli- hakket frisk spinat- hvidløg og måske lidt ekstra jomfru oliven olie. mums!!!!!

  -  2008-07-30 16:06:53
rigtige gode og super nemme af lave

Basse  -  2008-06-04 08:54:22
Meget god med ekstra peber!

Dosmo  -  2008-05-13 19:21:04
Jeg siger jer..Brødet går som slik! Jeg tilføjer forskelligt krydderi pr. gang. Mums..

ida  -  2008-04-23 20:07:29
de er super god, jeg har lavet aftens mad til heler min famille og de elsker de flutes.de bedste flutes jeg har smagt og jeg er kun 13 år!(-:<3

christina-baby  -  2008-03-19 15:31:44
de smager vildt godt med gulerødder og solsikkekerner i. synes det lyder lidt tyndt uden noget i? men de smager vildt godt med det i det blev en sykse <'33

Elin  -  2008-03-13 16:02:22
Super god opskrift, jeg har brugt den i vores ungdomsklub, hvor vi har 4-6 klasser og dejen fedtede ikke, for så gider børnene ikke, den er nem... så den kan nem anbefales.

Hanne Larsen  -  2007-09-02 17:57:35
Kanon gode også tilsat et par fed hvidløg. Perfekte til karry suppe:-)

Anne, Nybøl  -  2007-07-07 09:43:35
Nu har jeg efterhånden brugt denne opskrift mange gange. Som oftest når vi har sammenskudsgilde med venner og naboer, beder de mig medbringe flutes. Jeg laver dog 2 "forskellige", en med noget grovmel og en med alm. hvedemel.

Joosse13år  -  2007-05-20 16:50:32
Rigtig nemme at bage, håber de smager godt de er lige ved at hæe nu.

  -  2007-03-15 17:40:10
pensel med vand istedet for æg - også under bagningen ca 3-4 gange

Laura  -  2007-03-05 15:33:21
den er rigtigt god især med lidt krydderrier på og salt <33

Madnørd.  -  2006-12-30 17:07:56
En madnørd som mig må lige komme med en lille rettelse: Brug IKKE hele ægget til pensling, brug altid kun hviden. Det er hviden som gør overfladen gylden og skinnende. Pisker du hviden med blommen og bruger begge dele, gør blommen, at overfladen ikke bliver så pæn som med hviden alene.

Peter a.  -  0000-00-00 00:00:00
i loves these flutes they taste as bit hard but it was nothing for my gangsta mouth

julie  -  0000-00-00 00:00:00
super gode og sprøde... penslede dem 3 gange med vand

kim leszczynski, tønder  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift prøv og kom lidt olie i

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Gode til kartoffelsuppe...

Ingrid  -  0000-00-00 00:00:00
Kan sagtens hæve et lidt køligt sted i 2-3 timer inden de formes og efterhæver som anbefalet. Spar ægget til pensling og spray vand på i stedet, hvilket med fordel kan gøres 3-4 gange under bagningen,- så bliver de garanteret sprøde og meget lækre. Giv dem i øvrigt ca. 5 min mere end der står.

Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Meget gode Især hvis man laver en hvisløgs-blaning og smøre på , Så er de bare helt i top :P

Jeanet  -  0000-00-00 00:00:00
SÅ! Kan det sQ ikk blive nemmere..

Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
de er en lille smule tøre men ellers meget nemme...... jeg savnerde lidt det gyldne og det sprøde ........ men ellers meget fine og mine børnebørn ELSKER dem.... karekteren......... er..........åh..........den.........er........8,5

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er sammen med nogen andre og vi syntes de er gode hvis ikkke det var fordi at vi ikke kunne få dem ud af printeren

mette,,,  -  0000-00-00 00:00:00
enkelt, smart og effektivt...!

Margit Munk  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en god opskrift

venke  -  0000-00-00 00:00:00
hovrfor skal man bruge så meget gær til så lille en opskrift +

  -  0000-00-00 00:00:00
Er også fin til miniflutes. Der bliver 8 af denne portion.

Rita Retsby, Kolding  -  0000-00-00 00:00:00
enkel og nem