Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Safranbrød

Safranbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Krydderurter - Safran

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 knsp.safran
2.5 dl.sødmælk
25 g.gær
0.5 æg
100 g.smør
0.25 tsk.salt
1.5 dl.sukker
0.5 dl.mandler
1 dl.rosiner
500 g.hvedemel
 æggehvider
 perlesukker
 mandler
 rosiner
 
Opskrift:
Knus safran meget fint i en morter med lidt sukker.

Rør gæren ud i dejfadet med lidt af den kolde mælk og tilsæt ægget. Bland fedtstoffet i resten af mælken og lun blandingen. Hæld den over gæren, tilsæt salt, sukker og safran. Ælt melet i dejen sammen med rosinerne og de skoldede, smuttede, hakkede mandler. Ælt dejen godt, til den er smidig og stil den til hævning.

Den hævede dej æltes godt igennem og formes til kringler, gifler, runde kager eller kranse. Læg dem på smurt plade til efterhævning.

Smør med æg og drys perlesukker, hakkede mandler og rosiner over. Kransene skal bage 10 minutter mere.

Bages ved 225 grader C i 10 minutter


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 13225 gange,
og udskrevet 206 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

marianne  -  2007-12-13 06:02:31
Højtid: Jul - nærmere bestemt Sankt Lucia dag d. 13. december. De kommer fra Sverige. Smager himmelsk!

ida passarge  -  0000-00-00 00:00:00
safranbrød smager godt... jeg lavede det bare uden mandler og rosiner