Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød

Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød, billede 4 Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød, billede 1 Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød, billede 2 Falaffel med tomatsalsa og kærnemælksbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Brød:
5 dl.kærnemælk
1 pk.gær
100 g.hvedemel
5 dl.vand
50 g.salt
1400 g.hvedemel
 
 Falaffel:
440 g.kikærter, tørrede
1 lilleløg
2 fedhvidløg
2 spsk.persille, frisk
2 spsk.koriander, frisk
2 tsk.spidskommen, stødt
1 spsk.vand
0.5 tsk.bagepulver
 
 Til stegning:
 olie
 
 Tomatsalsa:
2 tomater
¼ agurk
1 grøn peberfrugt
2 spsk.persille
1 tsk.sukker
2 tsk.chillisauce
1 tsk.peber
1 citron skal og saft heraf
 
Opskrift:
Brød:
Gæren røres ud i den kolde kærnemælk, de 100 g. hvedemel røres i og det hæver 1-2 timer.

Derefter tilsættes vand, salt og det sidste hvedemel og dejen æltes godt igennem. Formes til et stort brød.

Bag brødet midt i ovnen på 225 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Hvis lyden er hul, når man banker i bunden af brødet, er det færdigt.


Falaffel:
Sæt kikærterne i blød natten over i rigeligt vand. Hæld vandet fra og hæld kikærterne i blenderen. Blend 30 sek. til kikærterne er helt findelte.

Tilsæt finthakket løg, pressede hvidløg, finthakket persille, koriander, vand og bagepulver og blend i 10 sek. Lad farsen hvile 30 minutter.


Tomatsalsa:
Tomaterne skoldes og flåes. Agurk, peberfrugt og persille hakkes fint. Rør alle ingredienserne til Tomatsalsaen sammen, smag til med c itronsaft og revet citronskal og stil skålen til side.

Form en stor spsk. af farsen til en kugle. Det gøres nemmest mellem håndfladerne, samtidig presser man evt. overskydende væde fra farsen. Olien varmes op på en tykbundet pande. Kuglerne steges i den varme olie 5 ad gangen, ca. 3-4 min i alt. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (14 stemmer)

Opskriften er vist 68534 gange,
og udskrevet 1879 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Chokopadde  -  2015-02-18 15:32:56
Hvorfor bliver der puttet bgepulver i? Det er da ikke nødvendigt

Karsten  -  2014-01-26 17:38:50
Der skal salt i falafflerne.

  -  2012-05-09 11:40:35
Super gode, lige den opskrift jeg stod og manglede ;-)

leila  -  2011-03-15 18:37:02
du kan blande lidt olie i "dejen" det hjælper nogle gange for mig og en lille lille smule mel

  -  2010-12-21 21:24:43
Hvis falaflerne falder fra hinanden, er det fordi der er brugt dåse-kikærter...

Furina  -  2010-03-11 17:48:36
mine falaffeler falder fra hinanden. Nogle raad.

Per  -  2008-10-03 08:44:40
Jeg kender ikke til en blender der kan køre kikærter rundt undenekstra væde, men det er til gengæld ret nemt at kører kikærterne gennem kødhakkeren.

lou  -  0000-00-00 00:00:00
nej de "koges" jo i olien.... Dejen kan iøvrigt fryses til en anden gang. Sørg blot for den tør langsomt op, så den ikke bliver "vandet".

Lone Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
skal kikærterne mon ikke lige koges først?