Oksehalesuppe

Oksehalesuppe , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksehalesuppe
, billede 4 Oksehalesuppe
, billede 1 Oksehalesuppe
, billede 2 Oksehalesuppe
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksehaler
100 g.smør
200 g.løg
200 g.gulerødder
200 g.knoldselleri
30 dl.vand
2 tsk.salt
0.25 tsk.paprika
2 spsk.tomatpuré
2 spsk.kartoffelmel
3 spsk.sherry
 evt.kulør
 
Opskrift:
Oksehalerne deles ved leddene, skylles og aftørres.

Smørret brunes i en gryde og heri svitses halestykkerne sammen med de rensede og delte grønsager.

Vandet tilsættes, bringes i kog og skummes omhyggeligt.

Derpå kommes salt, paprika og tomatpuré i og suppen koges under låg i ca 3 timer, til oksehalerne er så møre at kødet med lethed kam løsnes fra benene.

Halestykkerne tages op, suppen sies og skummes, bringes i kog igen og jævnes med melet, udrørt i lidt koldt vand.

Suppen smages til med sherry, halestykkerne kommes i igen og hvis farven er lidt bleg, tilsættes evt et par dråber kulør.

Server den kraftige suppe med et halvt hårdkogt æg i hver portion.





karakterer:
Opskriften er vist 125751 gange,
og udskrevet 4423 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-17 15:55:30
Det må sgu da kunne laves på en meget enklere måde, som vor mor lavede - uden så mange ting der skal puttes i.

  -   2016-10-23 15:44:55
jeg plejer at koge grøntsagerne med et par timer.. sier den fra og putter nye grøntsager i til sidst.. så får i smagen af grøntsager, og stadig noget at tygge i..

  -   2011-11-12 15:06:18
Oksehalesuppe er en gammel nordtysk bondesuppe,(ochensschwanzsuppe) Det er synd og skam for den gammel opskrift at bruge trykkoger, da smagen ligger i langtidsstegningen ca 4tmer sammem med grønsagerne.Suppen sies,100ml sherry tilsættes, jævnse let, kulør efter behov. Kødet pilles fra halestykkene, kommes i suppen.Serveres med groft bondebrød evt. de færdiglavet grønsager grovhakket som tilbehør til brødet. Guten appetit

  -   2009-10-04 08:58:57
Som opskriften er beskrevet her er det ikke meningen at grønsagerne skal serveres med. Men man kan jo gøre som Jørn beskriver, eller lægge hele grønsager med fra starten som tages op efterhånden som de er møre for så at skære dem i tern når de er kølet af og så tilsætte dem den sigtede suppe. Det er jo også muligt at gøre som der står i opskriften og så tilsætte friske grønsager til slut.

  -   2009-02-26 11:05:32
Det er en fatal fejl at lade grøntsagerne koge med i tre timer. De bliver til det rene puré. Istedet koger de med til sidst: Gulerødder 10 minutter, selleri 6 minutter, porrer 4 minutter.

  -   2007-03-23 13:02:05
Kog halerne i en trykkoger, ca, 15 - 20 min. Suppen skal ikke skummes, da proteinerne forbliver i kødet. Serveres med pocherede el. smilende æg

  -   2005-01-01 01:01:01
du glemte lauerbærbladene

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg lagde grønsagerne i igen det var godt !