Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mazarinkage

Mazarinkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mazarinkage, billede 4 Mazarinkage, billede 1 Mazarinkage, billede 2 Mazarinkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Mandelessens
   
  Glasur:
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
4 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smør røres med sukkeret. Æggene piskes i et af gangen. Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes sammen med kogende vand og mandelessens.

Bages i bradepande ca. 23x33 cm. i 30-40 minutter ved 180 grader C alm ovn.

En glasur røres af flormelis kakao og kogende vand og kommes på.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (271 stemmer)

Opskriften er vist 677326 gange,
og udskrevet 16140 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 31914 (7598 kcal)
KJ pr. Pers. 2659 (633 kcal)
Vægt ialt 1864 gram
Vægt pr. Pers. 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1712 KJ (407 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 23.9 gram
Kulhydrat 45.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Joan Jørgensen  -  2020-07-21 17:10:57
Tusind tak for opskriften på mazarinkage dejligt at der er nogle der gider at lægge opskrifter ud på nettet Den var hel fantastisk mums Og alle de fedt forskrækkede med grimme kommentar “lad dog være at bage kage” gå ned og købe en pakke riskiks

Mette  -  2019-12-25 16:09:59
Vil ikk kalde det for en mazarinkage Men smager ok med chokolade på...

Dina   -  2019-10-04 10:41:49
Alt for meget smør har gjort at den er svær at få ordenlig gennembagt.

Gerda  -  2019-05-15 09:38:07
Pas på glasuren ikke bliver for tyk 😃

Udenlandsdanskeren  -  2019-02-04 12:17:06
Jeg bor i det fjerne udland... Fantastisk med en opskrift uden marcipan masse, da det ikke kan fåes her i landet... Mandelessens er en god erstatning som alle er meget glade for,, lidt grøn essens så bliver kagen i nationalf farven og alle er glade

Mariane  -  2018-05-09 19:47:42
Bitter brun og Bitter 00 kan ikke købes af menigmand, så mindre nedladende - tak /tidligere bagerfrue

Mig  -  2018-04-02 16:11:50
Det har da intet med en mazarin at gøre, jeg arbejder i et bageri. Du skal enten bruge bitter brun, eller bitter 00. Bagepulver, vand og mandelessens er ikke i en mazarin masse

Karin og Dorrit  -  2018-02-04 16:18:12
Super god kage, kan tilsættes frugtfarve, børn syntes grøn eller rød er sjov.

Per  -  2017-11-25 16:26:33
Hvis der ikke står noget andet, så ville jeg bage midt i ovnen :)

Henriette Pedersen  -  2017-11-16 23:48:09
er der nogen speciel grund til at der næsten aldrig står hvor i ovnen kagerne skal bages det er faktis temmelig ireterende

  -  2017-05-09 20:37:14
Hvis jeg bager kagen dagen inden, hvordan vil det så være mest optimalt at opbevare den - Ved stuetemperatur eller på køl. Jeg regner med at lave et lag af mørk chokolade blandet med lidt smør ovenpå.

Lillian Hansen   -  2017-04-28 13:09:46
Første gang jeg har bagt kagen og fik kun ros af den og den blev spist op. Kun godt at sige men tag og følg opskriften.enten det er smør eller bagemargarine er smag og behag.🤗👍

Malene   -  2017-03-19 19:09:06
Bruger 1 pakke Lurpak-smør og har aldrig haft problemer med kagen, som andre beskriver. Jeg tilsætter 200 g revet marcipan og bager kagen i godt 40-50 min i midten af oven. Kagen er svampet i flere dage efter..,

Stine  -  2017-03-07 18:49:46
Man kan da ikke spise den alt alt for meget margarine, jeg måtte hældte meget mælk og mel bare så det kunne blive lidt af en kage

Gitte  -  2017-01-28 18:15:26
Helt klart for meget margarine. Det svømmede rundt på toppen

Betty  -  2017-01-24 19:31:58
Hvad sker der mon, hvis man er kommet til at smelte margarinen og kagen allerede er i ovnen? Bliver den nogensinde færdig?

  -  2016-09-03 14:43:06
Det kan du sagtens,. Kagen er lækker i flere dage

  -  2016-06-21 19:58:45
Hejsa. Er der nogle som har erfaring med at bage kagen, dagen forinden?? Har nemlig ikke så god tid den dag kagen skal bruges 😬

Birte  -  2016-05-25 17:58:09
Lækker kage, jeg bruger 2 pakker Kærgården. Det er meget nemt at røre sammen med sukkeret. Konsistensen er lige som den skal være. Jeg har efterhånden bagt den flere gange og lige god hver gang

Lise   -  2016-02-26 09:52:06
Super god opskrift Mandel essens og mandel aroma ,,hvad er forskellen ;)

laila  -  2015-06-12 00:06:23
Puh den kage var alt for fed. Smøret løb endda til dels ud af formen under bagning, og Hvorfor lave glasur naar man kan ha chokolade.

Rikke  -  2015-03-05 20:39:21
Jeg har ikke prøvet at bage den men jeg er sikker på at den smager godt og er sikker på at dem jeg bager den til også sydens det😀

Anne  -  2015-01-30 11:28:56
Den her kage er fantastisk! Bager den i en springform + en lille ekstra form (det er en god (læs: stor) portion). Smelter lidt smør med mørk chokolade og smører ovenpå. Er også god med revet marcipan i! Kan sagtens fryses - jeg gør det dog altid uden chokolade. Den smager mindst lige så godt optøet, især hvis man luner den lidt i mikroovnen (evt. med mørk pålægchokolade ovenpå). Elsker den!

  -  2014-08-05 19:45:25
Kan den fryses?

Laila  -  2014-06-03 10:07:28
Smørret skal ikke smeltes men røres sammen med sukker til det er helt blødt. Ville dog bruge lidt mindre fedtstof. Har gode erfaringer med at bruge 400 g I stedet for 500

  -  2014-05-21 22:39:42
Ja jeg vil også gerne vide om smøret skal smeltes. ��

diana  -  2014-02-04 16:52:59
Skal smøret smeltes?????

Emma Emilia  -  2013-11-22 14:58:24
Jeg synes den smager for meget af æg - ad! Og glasuren smager af pap.

Kasper Kofoed  -  2013-08-08 15:24:11
Rigtig god opskrift, tak for den ;) Jeg syntes det lød meget med 500g. Margarine så jeg tog det halve og den blev rigtig god.

Anonym  -  2013-07-29 15:27:40
Kan mandelessensen erstattes af mandelolie?

Mor  -  2013-05-24 19:14:09
Det her er den "ægte" mazariner-kage for os "fattigrøve" som ikke har råd til at bruge så dyre ting som marcipan, nougat og lignende som der bruges i rigtige konditor-kager. Har bagt denne kage i min familie i mange år. Ja, der er meget fedtstof i, men det er der også om du køber konditor/bager-kager. "det er smøret, der gør'ed", og når man har hårdt fysisk arbejdet betyder det ikke al verden. Den sætter bare et flot og velsmagende punktum på en hyggelig aften :)

Trine  -  2013-01-21 19:13:27
Total lækker kage! Klart anbefaldes! up yup!

bodil  -  2012-07-23 19:42:17
Den er bare super go.. og virkelig nem at lave.. :)

  -  2012-07-08 13:03:18
er mandel essens og mandel aroma det samme?

Mig  -  2012-05-04 13:34:39
Super lækker kage. Jeg lavede min til 7 personer, og der skulle kun 295 g smør i.

USA  -  2012-04-11 03:01:43
Drengene kunne rigtig godt lide kagen, jeg synes den var for fed, brugte smør istedet for margarine, vil prøve at halvere mængden af fedtstof næste gang.

  -  2012-03-11 14:43:08
KIK HER: brug kun 250 gram margarine, ellers er den uspiselig!

  -  2012-02-08 18:51:46
Anette, som du kan se står der oppe i toppen hvor mange personer DU laver til. - Men rigtig god kage!

Sara  -  2012-01-06 16:52:31
Mega lækker kage!! Der behøves slet ikke så meget fedtstof som der står i opskriften og bare lidt ekstra mandelessens og grøn frugfarve, så er den bare lækker, meget populær hos min kæreste! :-)

Sarkastikum  -  2011-11-29 22:53:33
Klam kage - aaaaalt for meget fedtstof, føj den er ulækker. Minder om den græske sødesøde våde fedtede kage man får efter maden til sin Raki.

Palle Jensen   -  2011-10-18 11:58:34
Detsværre har det ikke noget med mazerinkage at gøre., den her er en falsk mazerinkage og har ikke noget med den ægte at Gøre. Vh Palle

Karina  -  2011-10-18 09:53:46
Aldrig har jeg oplevet så klam en kage, kunne hælde 3-4 dl. margarine af kagen da den kom ud af ovnen

  -  2011-10-09 13:29:35
Jeg bor i tyskland og har lange ledt efter opskriften... endligt har jeg den og den er bare rigit godt.... elsker den.... unskyl for skriftfeijl.... jeg er tysker.. ;0)

  -  2011-09-28 10:22:50
Den er godt nok meget "fed" Men smager super godt!

kagen  -  2011-09-03 14:21:55
Jeg bruger eucalyptus essens i stedet for mandel, fantastisk frisk sommer smag!

henrik  -  2011-08-14 18:21:52
istedet for vand bruges med velbehag mælk og en go stang marzipan skader heller ikke... nu er jeg jo ikke kongen men den er rar.

Dikte  -  2011-06-18 21:54:37
Den bliver altså bedre med smør - margarinen smager igennem

Camilla & Cecilia  -  2011-06-14 17:07:19
Kagen blev MEGET god!! Vi puttede 3 tsk. mandel aroma i, 1 er slet ikke nok!! Og smagen er den samme?:-D

Rigtig god   -  2011-03-31 09:57:44
Vi bagte den igår,den smagte himmelsk

Rikke  -  2011-02-03 19:04:37
Dejlig kage, som jeg dog ændrede lidt i efter sidste bagning ;-) Halverede smøret. Puttede 1. ekstra æg i. Delte sukkermængden - ½ sirup og ½ sukker. Havde et stykke større marcipan som kom i + 3 spsk essens. Og så det bedste; hvid chokolade på hele toppen - mums den mazarinkage er bare god!! Kagen kog ingen tid og smagte dejligt. Den skulle bage i kortere tid end forventet og ved lavere varme.

Rikke  -  2011-02-03 18:52:28
Halverede smøret. Puttede 1 ækstra æg i og ½

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her