Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørdej ( Tærtebund)

Mørdej ( Tærtebund), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Bund 1 Bund
KagerRet : Kager - Grundej

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mørdej ( Tærtebund), billede 4 Mørdej ( Tærtebund), billede 1 Mørdej ( Tærtebund), billede 2 Mørdej ( Tærtebund), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   


Opskrift:

Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Er dejen meget blød kan den hvile i køleskabet ½-1 time.


Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel.

Forbag bunden i 10 min i en 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Rul dejen ud på et stykke film, så er den lige til at løfte over i formen på filmen, tryk dejen godt ud i kanterne og træk så filmen af.

Tører du bordet med en våd kaklud lige før du lægger filmen på så glider den ikke når du ruller dejen ud.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (53 stemmer)

Opskriften er vist 234604 gange,
og udskrevet 4206 gange.


Energi:
KJ total 7372 (1755 kcal)
KJ pr. Bund 7372 (1755 kcal)
Vægt ialt 369 gram
Vægt pr. Bund 369 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1997 KJ (475 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 30.6 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-09-14 11:55:08
Hvor lang tid skal den ellers bage, når der står forbages i 10 min. ?


  -  2016-03-14 13:13:16
En spsk sukker, er det korrekt?


Maibrit  -  2010-04-04 23:57:32
Kan man mon fryse tærtebunden til senere brug


Louise  -  2008-02-18 16:50:37
Vi er i gang med at lave den, håber den bliver god.


Henning Lanzarote  -  0000-00-00 00:00:00
Kære Morten: Det er alt for meget sukker - og tærtedejen kan også bruges til madtærter - så skal sukkeret udskiftes med en knivspids salt. Enig med Simone


Morten Thomsen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg plejer kun at bruge én æggeblomme når jeg laver mørdej af 150 g hvedemel. Til 150 g mel bruger jeg ca. 100g sukker (gerne mindre), 90g smør og 1-2 tsk koldt vand. For meget mel gør dejen tør og melet kan snilt erstattes af kakao efter behag. Men det vigtigste er at bruge rigtigt usaltet smør, ikke bagemagarine, hvis man ønsker et perfekt resultat. Men et æg fra eller til skader jo ikke :o)


Simone  -  0000-00-00 00:00:00
den er vildt god vi bruger den emget til mange tærter