Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Crossaint

Crossaint, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1/2 pakkegær
1 æg
2 tsk.salt
8-10 dl.hvedemel
1 spsk.sukker
100 g.koldt smør
2 1/2 dl.vand
 
 


Opskrift:

Smuldr gæren og tilsæt salt, sukker og vand, ca. 20 grader varmt. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg. Kom melet i lidt efter lidt, beregn 1-2 dl mel til udrulning. Arbejd dejen smidig og blank.

Læg dejen på et meldrysset bord og rul til en firkant, ca. 1 cm tyk, med meldrysset kagerulle. Det kolde smør høvles med en ostehøvl, og halvdelen af dejen dækkes med smørskiver. Fold den anden halvdel over og tryk kanterne, så smørret ikke kan krybe ud.

Tryk med let hånd dejen ud til et aflagt stykke. Bøj den to gange. Pak dejen ind i plastfilm og lad den hvile 20 min. Gentag udrulningen og foldningen to gange, lad dejen hvile koldt mellem begge gange. Rul dejen ud til en firkant på 20*50 cm, ca. 1/2 cm tykkelse. Skær med let hånd nogle firkanter ud, 10*10 cm, og del dem på skrå til trekanter. Tryk hver trekant en smule ud og rul dem sammen fra den brede ende. Bøj croissanterne let og læg dem på bagepapir. Lad dem hæve under et klæde i ca. 20 min. Pisk ægget sammen og pensl. Strø evt. med birkes. Bag ved 250 grader i ca. 10 min.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 13552 gange,
og udskrevet 299 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu