æg (gem lidt til pensling) 1 æg (gem lidt til pensling)
1
fed
presset hvidløg 1 fed presset hvidløg
1
lille
revet løg 1 lille revet løg
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
½
tsk.
herbes de provance ½ tsk. herbes de provance
Groftkværnet peber Groftkværnet peber
Dej: Dej:
15
gram
gær 15 gram gær
1½
dl.
vand 1½ dl. vand
75
gram
smør 75 gram smør
150
gram
hvedemel 150 gram hvedemel
100
gram
grahamsmel 100 gram grahamsmel
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
Opskrift:
Dej :
Smør smuldres i (hvede)melet. Gær og vand røres sammen og tilsættes sammen med grahamsmel og salt. Dejen æltes igennem. Stilles til hævning et lunt sted, ca. 45 minutter.
Fars :
Raspen udblødes i fløde og vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og farsen røres sammen.
Dejen slåes ned og udrulles til en plade på ca. 25x40 cm. Dejen flyttes over på bagepapir eller en smurt bageplade. Farsen lægges i en bred stribe midt på dejen. Siderne og enderne foldes ind over, og dejen pensles godt med æg. Drys evt. med sesamfrø.
Stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. Tages ud af ovnen og lad farsbrødet stå ca. 10-15 minutter, så den sætter sig inden den skæres i skiver.
Serveres med en fyldig grøn salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(28 stemmer)
Opskriften er vist 109054 gange, og udskrevet 2178 gange.
Kommentarer
Jan Elkjær - 2010-02-02 12:24:05 Min datter skulle bruge en opskrift på farsbröd, til en opgave i skollen og brugte denne. Fik top karakter.
Sofussen - 0000-00-00 00:00:00 Den er rigtig god. Min datter på 5 år er vild med det
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider