Sødsyltede grønne tomater 02

Sødsyltede grønne tomater 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.grønne tomater
 
 Forlage:
3 dl.kogt koldt vand
3 dl.eddike
 
 Sukkerlage:
3 dl.forlage
750 g.sukker
3 helenelliker
1 stk.hel ingefær (tørret)
5 cm.hel kanel
2 tsk.flydende Atamon
 
Opskrift:
Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6 – 12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen). De holdes under lagen med et let pres. Derefter kasseres halvdelen af lagen.

Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter. Sukkeret drysses i. Krydderierne tilsættes. Tomaterne koges videre endnu 10 – 15 minutter alt efter størrelsen. Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt atamon.

Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn. Atamon tilsættes. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1 – 2 uger, er det fordi der trækker saft ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind. Der skal så igen tilsættes atamon, før den varm hældes over tomaterne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)

Opskriften er vist 24719 gange,
og udskrevet 631 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu