Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Tyrkisk lammeret

Tyrkisk lammeret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :


Tyrkisk lammeret, billede 4 Tyrkisk lammeret, billede 1 Tyrkisk lammeret, billede 2 Tyrkisk lammeret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammebov
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 bundt Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Tilbehør:
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Skær kødet i ret små terninger. Hak løg og hvidløg ret fint.

Varm olien i en tykbundet gryde. Brun kødet heri på alle sider. Tag det op. Svits løg og hvidløg. Læg kødet tilbage i gryden og drys med salt og peber over.

Hæld så meget kogende vand ved, at kødet lige er dækket. Skum suppen og dæmp varmen. Læg låg på gryden og lad kødet småkoge til det er mørt ca. 1 time.

Hæld ærterne ved retten, når kødet er mørt og lad dem koge med 5-8 min. Hak dilden og bland halvdelen i retten drys resten over.

Serveres med løse ris




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 77366 gange,
og udskrevet 1687 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg måtte spæde om med ekstra vand undervejs.