Bagte figner i filodej dertil portvinschokoladesauce

Bagte figner i filodej dertil portvinschokoladesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Figner

HøjtidValentinesdag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Figner:
6 storemodne figner
30 g.hakkede ristede mandler
1 appelsin
 
 Filodej:
3-4 sider filodej (kan købes i specialforretninger)
50 g.smeltet usaltet smør
30 g.mandelflager
 
 Saucen:
2 dl.Special Reserve Portvin
50 g.mørk chokolade af en god kvalitet
 
 lidt cremefraiche 38% til pynt
 
Opskrift:
Vask fignerne og skær spidserne af. Skær et kryds i toppen af dem. Åben dem forsigtigt og skrab frugtkødet ud med en ske. Pas på, skindet må ikke gå i stykker. Kom frugtkødet i en gryde. Vask appelsinen og fileter den. Skær også det hvide skind med væk. Del den i fileter og pres saften ud af resten af appelsinen direkte på fignernes frugtkød. Hak fileterne groft og kom dem i en skål. Sæt gryden over på komfuret og kog frugtkødet under piskning til en syltetøjs konsistens. Tag gryden af varmen og afkøl pureen. Rør de hakkede mandler og appelsinfileterne i og fyld det hele tilbage i fignerne. Luk dem sammen så de får deres oprindelige form.

Filodej:
Skær dejen i firkanter i 16 x 16 cm (alt efter fignernes størrelse). Du skal bruge 12 stykker filodej af den størrelse. Husk at filodej udtørrer meget hurtigt, så hvis du ikke er hurtigt nok, er det bedst kun at lave 2 sider af gangen. Smør 6 stykker dej med det smeltede smør og drys den med mandelflagerne. Læg de 6 andre stykker dej på de smurte dejsider. Men de skal ligge lidt forskudt, så dejsiderne ligner en stjerne når de ligger på hinanden. Pensel dejen en gang til med smør. Placer de fyldte figner midt på filoen og saml dejen over fignerne. Pres godt sammen så den holder formen. Bag dem i ovnen ved 180 grader C til dejen er gyldenbrun.

Chokoladesaucen:
Lun portvinen i en lille gryde. Den må ikke være for varm når chokoladen kommer i, ellers klumper den og saucen taber sin farve. Hak chokoladen fint. Tag gryden af komfuret og pisk chokoladen i. Pisk til den er smeltet. Afkøl saucen lidt.

Anretning:
Lav et spejl af chokoladesauce midt på tallerkenen. Tag cremefraiche og rør den glat. Læg med en ske små klatter rundt i kanten af saucen. Tag en tændstik og træk den gennem klatterne, så der formes små hjerter. Tag fignerne ud af ovnen og sæt dem midt på tallerkenen.

karakterer:
Opskriften er vist 19167 gange,
og udskrevet 422 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu