Pomme duchesse

Pomme duchesse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Pommes ( Kartofler )

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Skotland

SkotlandIndsendt :

Ingredienser:
800 g.store "gamle" kartofler (evt. bagekartofler)
3 æggeblommer
50 g.smør (blødt)
 salt
 peber
1 æggeblomme (til pensling)
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, ca. 20 min., hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne igennem en sigte, og rør med æggeblommer og smør. Smag til med salt og peber og fyld i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt massen ud på bagepapir i små toppe, Pensl med æggeblomme og bag i 10 min. ved 225 grader, til de er gyldenbrune.

Servering:
Kan også sprøjtes ud i en ring på et ildfast fad, (eller talllerken)og serveres med "bøffen" i midten.

Tips:

Rettens navn refererer til datteren af The 5th Duke of Gordon, the Duchess of Bedford, der eksperimenterede med kartoffelretter på godset Glenfeshie Estate sammen med sin elsker, den berømte engelske kunstner Sir Edv. Landseer.


karakterer:
Opskriften er vist 15189 gange,
og udskrevet 282 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2009-12-30 16:59:31
Kan man også komme bacon i