Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blommemarmelade

Blommemarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blommemarmelade, billede 4 Blommemarmelade, billede 1 Blommemarmelade, billede 2 Blommemarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Blommer, friske udstenede
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
650 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Rød Melatin
   


Opskrift:

De skyllede blommer flækkes og udstenes.

Koges under låg 10 minutter med vandet.

Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 minutter.

Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten under omrøring og koges yderligere 2 minutter.

Marmeladen hældes i rene glas og glassene lukkes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (94 stemmer)

Opskriften er vist 292894 gange,
og udskrevet 8990 gange.


Energi:
KJ total 13722 (3267 kcal)
KJ pr. Portion 13722 (3267 kcal)
Vægt ialt 2250 gram
Vægt pr. Portion 2250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 609 KJ (145 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 35.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dicte  -  2018-08-05 20:39:54
Hvor mange glas får du til?


Ane R  -  2017-12-11 08:34:36
Den bedste blommemarmelade vi har fået, nem at lave.


Agnethe  -  2017-08-27 17:27:55
jeg har lavet blommemarmeladen med gule blommer det smagte fantastisk (;


Laila  -  2016-08-09 14:58:04
Er det syltesukker eller alm sukker i bruger ?


Kai  -  2016-05-20 20:37:07
Jeg er 72 og har lavet marmelade første gang i mit liv. Det var pære let! Og sikken en marmelade, alle er vilde med den.


Anja  -  2015-09-25 11:47:48
Man kan bruge blå melatin så skal der ikke så meget sukker i, eller grøn melatin der skal der ikke noget sukker i.


Marie  -  2014-08-25 13:04:51
Hvor længe kan blommemarmeladen holde sig


Per  -  2009-10-02 14:30:33
Hvis marmeladen er blevet for tynd så kan den koges op igen og tilsættes ekstra melatin. Der kan tages en lille prøve fra som sættes i køleskabet til den er kold, og så kan du checke fastheden af marmeladen om den skal have mere melatin.


bonni  -  2009-09-27 12:48:32
hvad gør jeg ved blommemamelade der er blevet for tynd


kirsten u  -  2009-09-22 10:39:43
Melatin kommes i både for at gøre konsistensen mindre flydende, men så sandelig også for at konservere. I øvrigt har ved en fejl ( troede at det var kanel ) kommet stødt sort peber i min blommemarmelade det gir en forrygende smag - bruger altid lidt rød/hvidvinseddike i stedet for vand ( ca ½ dcl.)


Per  -  2009-09-10 14:50:59
Melatin kommes i for at gøre marmeladen tykkere, så hvis du undlader melatin risikerer du at ende med en gang tyndt sjask


pipzen  -  2009-09-07 12:14:27
hvorfor kommer man melatin i? og kan det undlades?


Henrik  -  2009-08-15 16:21:09
Jeg læste for sent tippet med kanel og med vanillestangen - det lyder dejligt. Jeg har lavet den på nogle støvede, blå blommer (Rene Clauder?) og har brugt godt et kilo sukker til 2,6 kg blommer med 4 tsk Rød Melatin. Nu står det og ser smukt rødt ud i ti varme syltetøjsglas af forskellig størrelse, heraf fire af de store Parfaitglas. Venter spændt... :-)


Maria  -  2009-08-11 14:57:17
Det er en rigtig god ide at tilsætte kornene fra en stang vanilje - og lade stangen koge med - det giver lige lidt ekstra til smagen ;o)


Categorina  -  2009-07-28 21:30:59
Jeg plejer at smage mig frem med sukkeret. Lav en lille smagsprøve, som lige køler af i køleskab og smag den kold - så kan man vurdere om der skal mere sukker i. Jeg plejer at koge en kanelstang eller to med. Det smager fantastisk;o)


Magle  -  2009-07-14 12:50:33
Hvis marmeladen er blevet for stiv kan du koge det om med mere vand igen. Det kan dog være svært at vurdere hvor meget vand der skal i. Hjemmelavet marmelade behøver ikke stå på køl, mit står altid bare i et køkkenskab, men det skal stå mørkt og også gerne lidt køligt.


Lene  -  2008-09-03 16:20:29
Skal hjemme lavet marmelade opbevares i køleskabet, eller kan det stå i et køkkenskab?


Camilla  -  2007-09-25 12:04:54
vedrørende sveskeblommer. Opskriften på melatinposen smager glimrende. MAn skal dog spare på sukkeret.


[email protected]  -  2007-09-16 00:15:03
hvad gør jeg ved blommemarmelade, der er blevet for stiv?


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte de store mørke lilla ? blommer som du kan se på billedet, men jeg tror at alle slags blommer kan bruges. Jeg fik 2 l. marmelade ud af denne portion


**  -  0000-00-00 00:00:00
hvilken slags blommer?