Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blommer i madeira

Blommer i madeira, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blommer i madeira, billede 4 Blommer i madeira, billede 1 Blommer i madeira, billede 2 Blommer i madeira, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blommer, friske
   
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Madeira 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Atamon, flydende
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

De skyllede blommer prikkes og lægges i rene, Atamonskyllede glas.

Vand og sukker koges til lage, der skummes og blandes med vin, vanilllesukker og Atamon.

Lagen hældes varm over blommerne og stilles i køleskab. I 3-4 dage rører man dagligt i syltetøjet.

Dagen efter den sidste omrøring lukkes glassene.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (18 stemmer)

Opskriften er vist 106955 gange,
og udskrevet 3122 gange.


Energi:
KJ total 11672 (2779 kcal)
KJ pr. Portion 11672 (2779 kcal)
Vægt ialt 1804 gram
Vægt pr. Portion 1804 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 647 KJ (154 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 34.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

lene Krogholm  -  2018-09-14 18:11:19
en meget nem og god opskrift, som giver et sikkert og smagsfyldt resultat. :)


Laila  -  2016-09-01 09:40:06
PS. når de ligger i marinaden så læg en tallerken over dem så alle blommer er under væde, dem der ikke er, bliver brune, de smager stadig fantastisk men er ikke så pænt når de kommer på glas. god opskrift og kan anbefale at prøve med 1 dl cognac også :)


Karen Winther  -  2016-08-03 16:14:41
Kan man bruge Grand Manier i stedet for madeira


Keld Christoffersen  -  2013-09-22 18:07:46
Supper opskrift. Har prøvet med den rigtig gamle danske sveskblomme, som er meget bitter i skralden. Den er faktisk så bitte at den ikke kan bruges til grød og marmelade, men efter et par måneder er bitterheden helt væk. Har ligeledes skiftet madieraen ud med øl, det er også rigtigt godt. I år er der forsøg med portvin igang. Prøv at komme æbler i lagen, når blommerne er spist (hvis der er noget tilbage)Æblerne skal stå i et halvt år.


chaufpal  -  2011-12-29 18:32:33
Jeg har haft blommer tilbage fra 1987, de fejler intet.


Marie R.  -  2009-09-26 16:21:54
I stedet for 2 dl. madeira kan man tage 1 dl. cognac i, det smager bare rigtig godt sammen med vaniliecreme eller is :-) (Billig cognac er helt fint hertil)


Annette  -  2009-09-15 11:18:03
Skal man abosolut komme konservering i ? og er det nødvendigt at røre i flere dage? Kan jeg ikke bare overhælde med marinaden (uden konservering/atamon) og lukke glassene med det samme uden at røre. Og hvor lang tid skal de så stå førend man kan bruge dem ?


Joan  -  2009-08-09 11:31:41
Skal de stå på køl hele tiden. Eller kan de stå i spise kammer.


  -  2009-08-07 15:14:44
de er konserveret med atamon så selv om at jeg ikke har et præcist svar vil jeg skyde på et lille års tid...


Line  -  2007-09-06 19:06:52
Hvor længe kan de holde? Vil nemlig gerne lave marcipanbunde og overtrække med chokolade af dem til jul :-) a la anthon Bergs