Valnøddebrød med surdej

Valnøddebrød med surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 1. dag:
25 g.gær
2 dl.lunken vand
2 dl.sigtemel
 
 2. dag:
3 dl.lunken vand
1.5 tsk.salt
1 spsk.Olie
100 g.grofthakkede valnøddekerner
4 dl.sigtemel
7 dl.hvedemel
 
Opskrift:
1. dag:
Rør gæren ud i vandet og rør melet i. dæk skålen med plasatfolie og lad den stå ved stuetemperatur 12-24 timer.

2. dag:
Bland surdejen fra dag 1. med vand, salt, olie og nøddekerner. Ælt melet i og lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.

Ælt dejen igennem igen, del den i 2 stykker og form dem til runde eller ovale brød. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket ca 30 minutter.

Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader C i ca 40 minutter.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3719 gange,
og udskrevet 68 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-09-29 08:19:10
Opskriften bør slettes