Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk

Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :


Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 4 Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 1 Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 2 Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Okseklump
10 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
20 gram Ingefær, frisk
6 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
0.5 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Lime. rå
1 bdt. Koriander. blade. friske
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 ds. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde strimler, hæld 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sæt den over varmen. Når olien begynder at ryge, svitses kødstrimlerne et par minutter. Kom tomaterne i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 min.

Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod i fine strimler. Vask limefrugterne omhyggeligt og riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af frugterne. Pluk korianderbladene og skyl dem.

Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg og chili et par minutter. Tilsæt grønsagerne og lad det svitse yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken i og lad det kog op. Tilsæt reven limeskal, limesaft og koriander.

Jasminrisene koges som angivet på emballagen.

Kom kødet over i gryden til grønsagerne, smag til med salt og server retten med risene til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (77 stemmer)

Opskriften er vist 73135 gange,
og udskrevet 2384 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14233 (3388 kcal)
KJ pr. Pers. 3558 (847 kcal)
Vægt ialt 2990 gram
Vægt pr. Pers. 747 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 476 KJ (113 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 9.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

marcus  -  2018-05-17 09:23:29
det smager godt

Maria & Morten  -  2015-08-12 21:24:07
Smager super dejligt :)

  -  2013-05-12 19:26:24
Super god. Var dog ikke helt så stærk i smagen som jeg havde forventet, men havde måske også lidt for meget kokusmælk i. Super nem at lave, når man først har fået læst sig i gennem opskriften.