Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Abrikosbrød

Abrikosbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
100 g.tørrede abrikoser
6 dl.vand
750 g.grahamsmel
1 spsk.Salt
50 g.gær
1000 g.hvedemel
0.5 dl.olie
 
 Endvidere:
1 æggehvide
 Sesamfrø
 


Opskrift:

Læg abrikoserne i blød i et par timer eller giv dem 5 min i mikroovnen med 2 dl. vand Hæld grahamsmel i hurtighakkeren og tilsæt salt. Start maskinen og hæld vandet ved. Det skal være min 50 grader C. Smuldr gæren i, mens maskinen kører og lad derefter dejen hæve 30 minutter.

Lad abrikoserne dryppe af og hæld dem i dejen sammen med olie og det meste af hvedemelet. Kør dejen hurtigt sammen, til den slipper kanterne på skålen. Tag dejen over i en større skål og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem på bordet og del den i to lige store stykker. Rul dem ud og læg dem i to 1.5 l. forme. Lad brødene hæve mens ovnen bliver 225 grader C varm.

Pensl med sammenpisket æggehvide og drys med sesamfrø. Bag brødene ca. 40 minutter, til de er gyldne og føles lette. Tag dem ud af formen og lad dem køle af på en rist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)

Opskriften er vist 2532 gange,
og udskrevet 30 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu