Kogt hyldebærsaft

Kogt hyldebærsaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Bær - Hyldebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogt hyldebærsaft, billede 4 Kogt hyldebærsaft, billede 1 Kogt hyldebærsaft, billede 2 Kogt hyldebærsaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.hyldebær
5 dl.vand
3 sure æbler
 
 pr. l. siet saft:
500 gramsukker
1 tsk.citronsyre
1 tsk.flydende Atamon
 
Opskrift:
Bærrene skylles og behøves ikke at ribbes fint, de grove stilke fjernes. Bærrene og de ituskårne æbler overhældes med halvdelen af vandet og koges til bærrene brister. Mosen hænges til afdrypning i en saftpose.

Når saften er løbet fra, koges mosen igen med resten af vandet, da man aldrig får saften helt ud ved første kogning. De to safter måles, blandes og bringes i kog. Sukker og citronsyre tilsættes, og saften gives et hurtigt opkog.

Saften skummes, tilsættes atamon og fyldes i varme flasker, der bindes til med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 47898 gange,
og udskrevet 1324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-21 13:55:53
rigtig go opskrift, giver en meget sød saft

  -   2014-09-10 16:01:38
Hvis man bruger 1/2 sukker er der jo ingen grund til også at bruge Atamon.

  -   2010-09-29 19:50:56
Brugte ikke citronsyre og kun 250g. sukker pr. liter siet saft. Det blev også rigtig godt (:

  -   2010-09-08 13:16:49
atamon skal vel først tilsættes nå det er kølet lidt af? God saft, har lige lavet 5 liter

  -   2007-09-14 15:28:40
Hvis man ikke har æbler er det ikke så vigtigt. synes selv saften stadig er yderst velsmagende.

  -   2005-01-01 01:01:01
en rigtig god gammeldaws saftevand

  -   2005-01-01 01:01:01
Plukkede 1,5 kg hyldebær på 10 minutter. Fik over to ltier meget velsmagende saft!