Essens:
I en gryde koges hvidvinen sammen med peberkorn og lidt estragonstilke. Kog blandingen ind til der kun er ca. spsk væde tilbage i gryden.
Smørret smeltes.
Sæt en anden gryde over med vand til et vandbad. Find en skål der passer ned i vandbadet i gryden. Hæld essensen gennem en si ned i skålen og kom æggeblommerne i. Pisk konstant til saucen bliver cremet. Stik en finger ned i saucen, og når saucen ikke drypper fra fingeren, tages skålen straks op af vandbadet, og det smeltede smør piskes i.
Tilsæt hvidvinseddike og hakket estragon eller syltede estragon og smag til med salt. Hæld saucen over i en kold saucekande, så den ikke får for megen eftervarme fra skålen, da den ellers kan blive til røræg. Derefter skal saucen dog holdes varm, og det kan gøres ved at sætte saucekanden i et lunt vandbad.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(124 stemmer)
Opskriften er vist 193820 gange, og udskrevet 4624 gange.
Energi:
KJ total 4518 (1075 kcal)
KJ pr. Pers. 1129 (268 kcal)
Vægt ialt 320 gram
Vægt pr. Pers. 80 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1412 KJ (336 kcal) Protein 4.7 gram Fedt 32.9 gram Kulhydrat 1.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Helle - 2018-01-04 17:45:04 Kan saucen laves dagen før, kan den opvarmes ?
- 2015-02-21 21:34:21 Til en person.
gab 1,5 æggeblomme .....det er der sgu da ikke noget der hedder...tale vi gram ...taler vi stk...dl ??...kæft en dårlig opskrift.
per - 2013-05-22 11:00:38 Essens kan bruges købeessens, kan laves på utallige måder bla. med peberrod, gulerødder, løg og estragoneddike, koges kraftigt ned, ca til det halve
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider