Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet Bearnaisesauce

Hjemmelavet Bearnaisesauce , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 4 Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 1 Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 2 Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Essens:
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Peberkorn, hvide
lidt Estragon, frisk
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk Estragon, frisk
evt. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Essens:
I en gryde koges hvidvinen sammen med peberkorn og lidt estragonstilke. Kog blandingen ind til der kun er ca. spsk væde tilbage i gryden.


Smørret smeltes.

Sæt en anden gryde over med vand til et vandbad. Find en skål der passer ned i vandbadet i gryden. Hæld essensen gennem en si ned i skålen og kom æggeblommerne i. Pisk konstant til saucen bliver cremet. Stik en finger ned i saucen, og når saucen ikke drypper fra fingeren, tages skålen straks op af vandbadet, og det smeltede smør piskes i.

Tilsæt hvidvinseddike og hakket estragon eller syltede estragon og smag til med salt. Hæld saucen over i en kold saucekande, så den ikke får for megen eftervarme fra skålen, da den ellers kan blive til røræg. Derefter skal saucen dog holdes varm, og det kan gøres ved at sætte saucekanden i et lunt vandbad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (124 stemmer)

Opskriften er vist 191794 gange,
og udskrevet 4599 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4518 (1075 kcal)
KJ pr. Pers. 1129 (268 kcal)
Vægt ialt 320 gram
Vægt pr. Pers. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1412 KJ (336 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 32.9 gram
Kulhydrat 1.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle  -  2018-01-04 17:45:04
Kan saucen laves dagen før, kan den opvarmes ?

  -  2015-02-21 21:34:21
Til en person. gab 1,5 æggeblomme .....det er der sgu da ikke noget der hedder...tale vi gram ...taler vi stk...dl ??...kæft en dårlig opskrift.

per  -  2013-05-22 11:00:38
Essens kan bruges købeessens, kan laves på utallige måder bla. med peberrod, gulerødder, løg og estragoneddike, koges kraftigt ned, ca til det halve