Hjemmelavet Bearnaisesauce

Hjemmelavet Bearnaisesauce , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 4 Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 1 Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 2 Hjemmelavet Bearnaisesauce , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Bearnaiseessens 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Estragon, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smørret smeltes.

Æggeblommer og bearnaiseessens piskes sammen over svag varme (for den uøvede kan dette med fordel gøres i vandbad).

Når æggene er tyknet (legeret) og smørret er kølet lidt ned så æg og smør har samme temperatur, piskes det smeltede smør langsomt i æggemassen under konstant piskning.

Det er kun det klare smør som skal bruges, det hvide i bunden af gryden er er valle og skal ikke bruges.

Tilsæt hakket estragon (frisk eller syltet) og smag til med salt og peber.

Derefter skal saucen holdes varm, og det kan gøres ved at sætte den tæt på komfuret eller i et lunt vandbad.

Tips:

Bearnaisesauce skal bruges samme dag, den egner sig ikke til genopvarmning.

Det er næsten umuligt at lave mindre portion end til 4 personer.


karakterer:
Opskriften er vist 200422 gange,
og udskrevet 4687 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (124 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4226 (1006 kcal)
KJ pr. Pers. 1056 (251 kcal)
Vægt ialt 220 gram
Vægt pr. Pers. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1921 KJ (457 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 47.9 gram
Kulhydrat 1.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Helle  -  2018-01-04 17:45:04
Kan saucen laves dagen før, kan den opvarmes ?