Entrecôte med krydderurtesauce

Entrecôte med krydderurtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Entrecotestykke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
800 g.oksefilet
 
 sauce:
250 g.smør
30 g.salt
5 g.Malabar peber
1 fedhvidløg
1 lilleskalotteløg
1 bdt.kørvel
1 bdt.persille
1 tsk.Worcestershire sauce
1 tsk.cognac
 saften fra 1 lime
1 kg.bagekartofler
 
Opskrift:
Oksekødet steges hastigt på en glohed grill, så saft og kraft bliver i kødet. Først når kødet er stegt, bliver det krydret med havsalt og sort Lampong peber.

Hertil serveres en krydderurtesauce, som De kan lave i forvejen og sætte i køleskab. Hvidløg og skalotteløg hakkes meget fint og herefter røres alle ingredienser sammen. Inden serveringen varmes saucen op i en kasserolle, hvorefter den blendes. Hæld den ud i bunden af tallerkenen, hvorpå oksekødet er arrangeret.

Til oksekødet serveres store håndskårne pommes frites.
Store bagekartofler vaskes grundigt og skæres ud i strimler af 1 x 1 cm i hele kartoflens længde. Lad bare skrællen sidde på, det smager de kun bedre af. Olie varmes op til 150 grader C, og kartoflerne koges i olien (uden at tage farve), indtil de er møre. Drypper herefter af på karduspapir, og olien varmes op til ca. 200 grader C.

Nu koges kartoffelstængerne igen, til de får den gyldenbrune farve. Tag dem op og lad olien dryppe af og drys godt med salt.

Til denne lækre ret anbefaler vi at servere en salat af de fine små friske salatskud, vendt i en dressing af ekstra jomfruolivenolie og sesamolie, drysset med 10 g friskristede (på en tør pande) pinjekerner.

Tips:

Pommes fritesne bliver regnet som en af de mest lækre måder at tilberede kartofler på. Blandt andet skriver den store franske gourmet Brillat-Savarin (f. 1755) i Smagens Fysiologi om pommes fritens opfindelse og fortræffeligheder.


karakterer:
Opskriften er vist 19761 gange,
og udskrevet 357 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu