Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bryllupskage fra Karoline

Bryllupskage fra Karoline, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KonditoriRet : Konditori - Bryllupskage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Appelsin-passionscreme
1 l.friskpresset appelsinsaft (ca. 12 appelsiner)
400 g.sukker (ca. 4 3/4 dl)
2 l.piskefløde
25 modne passionsfrugter
7 blade husblas
 
 Chokolade-nougatcreme
1 l.piskefløde
300 g.mørk chokolade (ca. 55% kakao)
150 g.blød nougat
1.75 dl.cognac
 
 Bunde - 15 stk.
750 g.smuttede finthakkede mandler
250 g.groftrevet ren rå marcipan
125 g.kartoffelmel (ca. 1 3/4 dl)
100 g.hvedemel (ca. 1 3/4 dl)
5 tsk.bagepulver
20 æggehvider (str. mellem) evt. pasteuriserede
625 g.sukker
75 g.smør - smeltet til pensling
 
 Marcipanovertræk
1500 g.ren rå marcipan
 
 Chokoladeovertræk
600 g.hvid chokolade fx valrhona
 
 bryllupskageopsats
 
 Pynt:
 Sukkerhjerter og små rosenbuketter med tyl og silkebånd.
 


Opskrift:

Bring appelsinsaft og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 50 min. eller til der er ca. 6 dl appelsinsirup - rør af og til. Kog imens fløden, i en stor tykbundet gryde, ved jævn varme og uden låg i ca. 1 time eller til der er ca. 1 1/4 liter indkogt fløde - rør af og til, især til sidst.
Del passionsfrugterne og skrab, med en ske, fyldet over i en sigte. Pres fyldet gennem sigten til der er ca. 2 dl saft. Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Rør husblasen i den varme, indkogte fløde sammen med appelsinsirup og passionsfrugtsaft. Stil cremen tildækket i køleskabet til næste dag.

Chokolade-nougatcreme:
Bring fløden i kog i en tykbundet gryde - under omrøring. Del chokolade og nougat i mindre stykker og smelt dem i fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt cognac. Stil cremen tildækket i køleskabet til næste dag.

Bunde:
Bland mandler, marcipan, kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Fordel blandingen i 2 store skåle. Pisk 10 af hviderne stive i en skål. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de piskede hvider i den ene mandelblanding. Pisk resten af hvider og sukker og vend det i den anden mandelblanding.

Pensl 3 springforme (ca. 24 cm, 22 cm og 20 cm i diameter). Læg bagepapir i bunden af formene.

Kom ca. 200 g dej i den store form. Bag bunden midt i ovnen. Kom imens ca. 150 g dej i den mellemstore form og ca. 100 g dej i den lille form. Bag derefter bundene midt i ovnen. Fortsæt med resten af dejen til der er 5 bunde i hver størrelse
- pensl formene og skift bagepapiret hver gang. Vend bundene ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir - på en rist. Fjern det bagepapir som sidder på bundene og lad dem køle af.

Sammenlægning:
Rør først den lyse creme op og dernæst den mørke. Læg 4 af de store bunde på et bord. Smør 2 af bundene med hver ca. 250 g mørk creme og de 2 andre bunde med hver ca. 250 g lys creme. Læg et stykke bagepapir på bunden til den store springform og læg kagen sammen således: En bund med lys creme, én med mørk creme, én med lys creme, én med mørk creme og til sidst bunden uden creme. Læg den mellemstore kage sammen på samme måde, men med ca. 200 g creme på hver bund og den lille kage med ca. 150 g creme på hver bund. Gem resten af appelsin-passionscremen til overtræk.

Marcipanovertræk:
Rul, mellem 2 stykker plastfolie, ca. 275 g af marcipanen til en rund plade der passer til den store kage. Rul, også mellem 2 stykker plastfolie, ca. 300 g marcipan til en lang strimmel (ca. 6 x 80 cm). Fjern al plastfolien. Fordel ca. 200 g af den lyse creme på top og side af den store kage. Læg først marcipanlåg og derefter kant på kagen. Tryk marcipanen fast og skær evt. kanterne til. Sæt forsigtigt ringen til springformen på.
Beklæd den mellemstore kage således:
Ca. 150 g lys creme,
ca. 225 g marcipan til låg og
ca. 250 g marcipan til strimmel (ca. 6 x 70 cm).

Beklæd den lille kage med
ca. 100 g lys creme,
ca. 200 g marcipan til låg og
ca. 225 g marcipan til strimmel (ca. 6 x 60 cm).

Stil de 3 kager tildækket i køleskabet i ca. 2 døgn.

Chokoladeovertræk:
Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Fjern springformens ring fra den store kage og stil kagen på en omvendt tallerken - i et fad. Hæld med en ske chokolade over kagen - skub forsigtigt chokoladen ud over kanten, så den løber ned ad siden. Lad chokoladen stivne let og skær underkanten ren. Lad chokoladen stivne helt og fjern bund og bagepapir. Overtræk de andre kager. Stil kagerne på opsatsen og pynt bryllupskagen med sukkerhjerter og de små rosenbuketter.

Tips:
Drikkevarer:
En festlig cocktail - kølig, tør champagne eller anden hvid mousserende vin tilsat ferskenlikør. Forholdet er 1 del likør og 4 dele champagne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (32 stemmer)

Opskriften er vist 53652 gange,
og udskrevet 1044 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Fie  -  2013-03-16 16:02:45
Kunne godt bruge et billede at rette mig efter :)


Julie  -  2012-05-31 22:23:34
Billede kan ses bare ved at google "Karolines bryllupskage"


Louise  -  2012-01-18 19:00:59
Min mor og mine søstre lavede denne til mit og min mands bryllup. Den er helt fantastisk. I stedet for appelsin-passionsfrugt-cremen, købte vi dog passionsfrugtcreme i pulverform, der skulle blandes med fløde og juice. Helt fantastisk creme, og meget lettere at arbejde med... Og billigere :) Derudover lagde de kun marcipan på toppen og ikke siderne, og overtrak det hale med en smuk fondant. Kan anbefales!!! Var med til at gøre hele dagen helt perfekt. Der var ikke en eneste gæst der ikke kunne lide den. Inkl. børn. God arbejdslyst :)


Janne  -  2011-08-21 00:26:27
Har lavet kagen og synes den er møgsvær at lave i stor portion, og smager af konfekt - dvs alt for klæg, sød og kompakt for min smag. Har med stor succes lavet kagen med hindbær og toblerone flere gange. Den bliver spist op hver gang, det gør denne her ikke.


Rikke  -  2009-07-27 15:43:58
Jeg kan ikke se hvorlang tid bundene skal bage og graderne.


  -  2009-02-10 14:56:09
Øhh- lige lidt tillægskommentar! Til ca.26 personer blev kun toppen og meget lidt at nr.2 del spist. Jeg synes også det var svært at fordele den hvide chokolade over marcipanen -- er der et godt tips man kan bruge? Iben


  -  2009-02-10 14:52:19
Jeg lavede passionscremen med juice og jeg kan kun sige at kagen vagte vild begejsting hos samtile gæster--- det er HEL SIKKER al arbejdet værd-- og så svært var det dog ikke. Iben


Iben  -  2008-11-08 10:03:15
Det står ikke noget om hvor mange grader bundene skal bages på - ej helle hvor længe????


Hanne  -  2008-07-25 12:47:15
Lavede dobb. portion, men fik problemer med cremene, som ikke ville blive stive. Prøvede så at piske dem op, og vupti, de blev fint stive, og var lette at arbejde med. Prøv denne kage, den er så englene synger.


mig  -  2007-12-04 17:56:38
super lækker kage... det er bare synd den tager såå lang tid.. men kanon opskrift... hihi d; <33


Kenni  -  2007-10-17 01:56:03
Hej. Jeg har lige været til fødselsdag og der fik vi den som lagkage, hvor værtinden bare havde lavet en kage - jeg formoder, at det var den store af de tre kaget - men er der nogen af jer som kan hjælpe mig? Jeg vil også lave den som en kage, men hvis man bare skal lave den store af de tre, hvordan ganger man så opskriften ned? Hi hi...


Pigen  -  2007-03-07 20:57:04
er der mulighed for at se et billedet af kagen?


sisse  -  2007-02-08 22:32:07
NB Kagen kan fryses - så skal den blot tages ud dagen før brylluppet... :-). Den er SUVERÆN - men følg opskriften - alt andet er synd. Der er til 40-50 personer.


sisse  -  2007-02-08 22:31:17
NB Kagen kan fryses - så skal den blot tages ud dagen før brylluppet... :-). Den er SUVERÆN - men følg opskriften - alt andet er synd. Der er til 40-50 personer.


Christina  -  2006-12-13 15:14:13
Det ville vaere rart med et billede...


Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon kage. Der er nok til 50-60 personer. Jeg havde lidt problemer med at fordele den hvide chokolade oven på, kan kagen have været for kold?


Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
Den bedste bryllupskage jeg nogensinde har smagt. Har selv lavet den 2 gange til søskende. Superskøn!


Karoline (opskriftens insender)  -  0000-00-00 00:00:00
man kan også undvære appelsin/passioncremen men så bliver den lidt mere tam i smagen, men det sparrer en masse tid. jeg har lavet denneher 3 gange, men den ene gang blev den lidt dårligere, for jeg lavede trævler i passionscremen. håber at i vil lave den. det tar lang tid, men det er det værd : )


Mig  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god


fjotte  -  0000-00-00 00:00:00
jeg vil gætte.... ca 20


fantasy  -  0000-00-00 00:00:00
hvor mange personer er denne kage til????